Utolsó két fordulójához érkezett a férfi Euroliga, s mindenki a jobb pozícióért küzd a rájátszás előtt. Az éllovas Olympiakos ismét Belgrádba érkezik, ahol pár hete a Partizán ellen egy nagy verésbe szaladt bele (90:75). Most viszont a top8-ról lemaradó Zvezda lesz az ellenfél, aki jelenleg egy könnyebb feladat lehet a görögök számára. A bukmékerek szerintem elszámolták a mérkőzés over/under határértékét, s erre csapnék le.

Szokás szerint kalkuláltak az irodák a pontmennyiség fordulójának meghatározásakor, mert nem számolták le az összpontszám értékekor a Zvezda két hosszabbításos mérkőzéséit (46). Így esett meg, hogy én 155,5-re számoltam a fordulót (1,91-es érték az underre és az overre is), közben a bukik 158,5-el nyitják ugyanezt. Úgy gondolom, hogy a 153,5-es overhatár a rendelkezésre álló 32 forduló adatai alapján biztonságos befektetést kínál. A felek elég egységes és kiegyensúlyozott arcukat mutatják az első és második negyedben! A görög pontátlag 39,78 és 38,38 ezekben a periódusokban, míg a szerbeknél ez az érték 39,41 és 38,88. Átlagolva a nagyvonalóság mentén joggal remélhetünk az első félidőben 77-80 pontot a csapatoktól melyet az előfordulási gyakoriság is alátámaszt. A Zvezda a meccseinek első és második negyedében legalább/vagy több, mint 38 pont született 59 illetve 50 százalékban. A pireusziak esetében csak az első negyed ad előfordulási gyakoriságban jó értéket: 56%. A felek leggyengébb negyede egyaránt a harmadik, itt nem sok jóra számíthatunk, elégedettek lehetünk, ha a 35 pont leesik majd. Azonban az utolsó negyedben jöhet a görög rettenet. Itt az Olympiakos mérkőzéseinek 62,5 százalékában 40 pont, vagy a fölött termel az átlaga pedig 42,34! Tehát nagy a valószínűsége a sikeres 153,5 overnek akkor, ha az utolsó negyed előtt elérik a felek, a 112 pontot, ami az adatok alapján erősen sanszos.

Érdemes megnézzük a lehetséges forgatókönyvet és a legutóbbi egymás elleni mérkőzésük adatait is. Vélhetően meg akarja majd cibálni az éllovast a belgrádi csapat, ezért szemtelen és agresszív játékot várhatunk tőlük. A görögök célja az utolsó fordulóban a pozíciójuk megtartására irányul, azaz az első hellyel járó minden előnyt élvezni akarnak a rájátszásban, ezért kell a győzelem. Egy jó termelésű első negyed után jöhet egy kis fék a 3. negyedre, aztán egy bivaly erős utolsó játékrészben eldönthetik a meccset a görögök. Legutóbbi meccsükön a felek minden negyedben 40 pont felett termeltek(!), ami jelzi azt is, hogy fekszik az overnek az egymás elleni játékuk (43,43,41,49). Felhívnám a figyelmet az utolsó negyed pontértékére, illetve arra a tényre, hogy bizony Pireuszban győzni tudtak a szerbek decemberben! Mindent összevetve, jó kis overes meccset várok, ahol ajándék a 153,5 és az 1,53-as odds, az adatok alapján.

KK Crvena Zvezda Belgrad - Olympiacos Piraeus: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp