Anglia és Németország bajnokcsapata találkozik ma este az Etihadban, ahol a Manchester City fogadja a Bayern Münchent, a ma esti egyik elődöntő odavágóján. Erling Halaand, a hazaiak novég válogatott támadója még soha nem nyert a bajor sztárcsapat ellen, noha a Dortmund színeiben hét alkalommal is pályára lépett ellenük. A BL legjobb formában lévő együttese látogat a topligák legjobb formában lévő csapatához, parázs mérkőzésre lesz kilátás, ez nem is lehet kérdés.

Mindkét együttes harcban van még a bajnoki címért, bár a vendégeknek van erre nagyobb esélye. Az Arsenal és a Manchester City kiemelkedik az angol pontvadászatban, és nagy versenyfutás várható az első helyért. Lesz még egy City - Arsenal április 26-án, ahol ha nyer Guardiola csapata, akkor nyíltabbá teheti a bajnokságot. A City nyolc meccses nyerőszériát tudhat a magáénak, ezeken 31 gólt szerzett a csapat.

A Bayern München most van túl egy edzőváltáson, Nagelsmann helyét Tuchel vette át, aki három mérkőzésen 2-0-1-es mérleget tud felmutatni. Hogy jót tett-e nekik vagy nem, azt majd az idő eldönti, de nagyon úgy fest, hogy a Bayern vezetése jókor hozta meg ezt a döntést, pillanatynilag már pontelőnnyel vezetik a Bundesligát. A Német Kupából kiestek a Freiburg ellen, viszont úgy gondolom, hogy azt a találkozót inkább beáldozták a BL szereplés érdekében, ezen a két összecsapáson kiderül majd, hogy jó döntés volt-e

Mindketten nagyon sok gólt szereznek, így két forgatókönyv van. Az első, hogy ez a találkozó is gólgazdag lesz, a második, hogy játszanak egy kevés gólos mérkőzést. Én előbbi felé hajlok, mindkét csapat nagyon pörgős és gyors támadójátékot játszik, az egyetlen félelmem az, hogy nincs egy épkézláb csatára a vendégeknek, ráadásul Choupo-Mooting is megsérült, így Müller lesz vélhetően az előretolt ék.

Mindkét csapat motivált és önbizalomtól telve várhatja az első mérkőzést. Sok gólt várok, a tippem az, hogy már az első félidőben lesz legalább 2 gól.

Manchester City - Bayern München: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp