A nyolcaddöntőknél járunk a monte-carloi Masters versenyen, és ez egy olyan párosítás, ahol számomra eléggé egyértelműek az előjelek.

Berrettinitől mindenki többet várt ebben az esztendőben, talán az olasz maga is, kicsúszott a top 20-ból is, nyilván a sérülések sem könnyebbítették meg az életét, de eléggé langyos teniszt játszik, amik az eredményekben is megmutatkoznak. Oké, év elején a United-Cupon döntőztek az olaszokkal, de azóta eléggé betli, max két meccset tud megnyerni zsinórban, pedig még Challanger tornán is elindult Phoenixben, de a negyeddöntőben ott is megálljt parancsoltak, a már nem a legjobban rangsorolt olasznak. Monte-Carloban két meccsen van túl, még Cressyt simán verte, Cerundolo ellen voltak érdekességek, például az, hogy 5:0-ás előnyről képes volt elbukni az első szettet, ami sok jóra nem utal. A tenyerese még mindig bika, fonákon pedig még mindig labilis, ami Rune ellen nem kecsegtet sok jóval.

Rune itt a jövő teniszének egyik üdvöskéje lesz, az biztos, a fiatal dán játékos már elég komoly, érett teniszt tud letenni az asztalra hétről-hétre, még nem jár egy Alcarazi magasságokban, de jó úton halad. Főleg, hogy Mouratoglou edzette, elvileg ennek a kapcsolatnak vége lett, bár a héten ott van vele a francia edző. Erőnyerőként Thiem ellen kezdett Rune, az osztrák szerintem az utóbbi idők legjobb teniszét tette le, viszont ez is bőven kevés volt a dán ellen. Néhol okosan, puhán tolta vissza a labdákat, volt, hogy mind a két oldalról meghúzogatta, és rengeteget rövidített, végig uralta a meccset.

Berrettininek ez a fonák csata biztosan nem fog ízleni, Rune jelenleg sokkal jobb formában van, legutóbb március elején találkoztak, akkor Berrettini egy 0:6-os első szett után a második szett legelején feladta a meccset. Ha ilyen sima meccset nem is, de azt várom, hogy kettőben megy tovább Rune.

Berrettini, Matteo - Rune, Holger Vitus Nødskov: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp