Monte Carlóban a 16 között ütköznek a felek. Van aki a harmadik meccsére készül a főtáblán, a kiemelteknek csupán a második fellépéséről beszélhetünk ez esetben. Matteo Berrettini számára az új év nem bővelkedett sikerekben, lehet az olasz már legbelül megint a rövid füves szezont várja, ahol rendre megújul és mindig a legjobbjára képes, amolyan újkori Feliciano Lopezről beszélhetünk még precízebb kivitelben. Nem véletlenül becézik a taljánt kalapácsnak is a hihetetlen erős tenyeresei miatt, ám salakon ez a fegyvere kevésbé tud érvényesülni.

Holger Rune az új generáció jeles képviselője, kimondva nagy célokért küzd, tavaly már besöpörte a párizsi 1000 -es Masterst Djokovicot legyőzve a fináléban. A dán nagyon sok munkát fektetett bele a teniszébe, ami már most kifizetődik, ami még nagy előnye, hogy az akaratos teniszével, a darálós stílusával minden borításon kellemetlen ellenfél.

Salakon ez a Rune - aki könnyed szerrel intézte el Thiemet két szettben - sokkal több fegyverrel rendelkezik, mint az egy síkabb játékkal bíró Berrettini. Ráadásul Matteo szerdán egy 5:0 -as vezetés után volt képes elbukni az első szettet, ő se tudja hogyan, ennek köszönhetően a tartalékjait kellett megmozgatni és elégetnie annak érdekében, hogy megfordítsa a Cerundolo elleni meccsét. Mindezek pedig pihenő nap nélkül vissza fognak köszönni a holnapi napon, a jóval frissebb dán felőrölheti majd az olaszt. Acapulcoban egy 6:0 -as első szett után be is dobta a törölközőt Berrettini, most is nehéz percek várnak majd rá ...

Berrettini, Matteo - Rune, Holger Vitus Nødskov: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp