Ismét Paks mérkőzés, mondhatnánk: ismét gólok. Azt vettem górcső alá, vajon a Kisvárda ellenében veszélybe kerülhet-e a gólos fogadásunk.

Nézzük meg a Kisvárdát. Révész Attila kirúgta három fordulóval ezelőtt Török Lászlót, és idehozta Milos Kruscsicsot edzőnek. Ami számomra az egészet hiteltelenné tette, hogy két okot jelölt meg (Magyar Nemzet cikke alapján) a váltás mellett:

1. a sok döntetlen olyan meccseken született meg, amelyeken a végén győzelmet engedtek ki a kezükből.

2. Néhány játékos rossz helyen szerepelt a csapatban, de ez még az egyszerűbben orvosolható gondok közé tartozik. Több fejtörést okozott az, hogy amíg tavaly tíz labdaszerzésből nyolc passz előrement, most ez megfordult, és tízből hét visszapassz, azaz nincs kezdeményezés és kellő kockázatvállalás.

Nos, Kruscsiccsal három döntetlent értek el azóta: 2-2 a Puskás Akadémia ellen, 0-0 a Zalaegerszeg és a MOL Fehérvár ellen.

Ha a korábban írtak voltak korábban Töröknél a hibák, akkor ezek a szerb edzővel csak sokasodtak. Nincs előrejáték, az szó szerint nullára csökkent, a Puskás ellen pedig nem előnyt, hanem egyenesen kétgólos előnyt herdáltak el.

Kérdem én, mire volt jó ez a váltás? Kruscsics nem kreatív, nem támadó felfogású edző, totális mellékvágány. Változtatás abban sem történt, hogy melyik játékos milyen pozícióban szerepel, volt néhány ide-oda tologatás, de ez nem érdemi.

Ezért vagyok egy kicsit félős. A Paks mindenki ellen támad ugyan, de vajon ez az ultra defenzív Kisvárda mennyire lesz belepréselhető egy adok-kapokba?

Mindkét csapat a harmadik helyért megy, a mérkőzést túl korán játszák, ezek mind olyan jelek, amik óvatossá tesznek.

A gólokból nem engedek, de azt viszont kénytelen vagyok elengedni, hogy az első félidőben sok lesz. Inkább valami egész mérkőzéses gólovert kell találni, de azt is bebiztosítani. Nekem ez a három gól AH épp ezért tetszett meg, mert lehet, hogy itt most besül a sok gól a végén.

Paksi SE - Kisvarda: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp