Már csak hat forduló van hátra a francia bajnokságból, s a Stasbourg menekül a kiesés elől, a Lyon, pedig próbálna odaérni a nemzetközi kupaindulást érő pozícióba. A vendégek szemszögéből ez egy kötelező három pont, a hazaiak számára viszont egy fontos csata a bennmaradásért. A feleknek a céljaik eléréséhez, gólt, gólokat kell szerezniük, ezért szerintem jó szorzón foghatunk overt.

Frederic Antonetti három védős rendszerbe küldi hadba a strasbouriakat, s tudjuk a magyar válogatottról is, hogy a szélső védők, és csúcsék (erőcsatár) szerepe, mennyire fontos ebben a szisztémában. Diallo a center posztján hasít, s a legutóbbi reims-i győzelem alkalmával is kettőt vágott, a szezonban pedig már 17-nél jár. Alapban jók a hazaiak számai, ezért is megyek neki a 2,5 overnek. Mérkőzéseiken eddig 96 találat született, ami kerek 3-as átlag. A szezon hajrájához érve 14-17 pozícióba egy csapat (Auxere) 33 ponttal, további három (Strasbourg, Nantes, Brest) 32-vel áll, s bizony közülük egy kiesik – négy búcsúzó lesz idén a Ligue 1-ból. Nyilván telt ház előtt most nagyon kell a bravúr, és ehhez, ha kell, kockázatot is fog vállalni Antonetti.

Többet várt mindenki Blanc lyon-i csapatától. Egyértelmű csalódás a szezon végjátékában a 7. hely. Fájdalmas vereségen van túl az Olympique, hiszen a Marseille elleni rangadón, úgy tűnt, hogy meglesz legalább az egy pont, azonban a 91. percben egy öngóllal kikapott. Lacazette a vendégek gólfelelőse, aki már 20-szor bevette az ellenfelek hálóját a szezon során, s tulajdonképp azt lehet mondani, hogy Blanc három csatáros rendszere nem működik rosszul: Lacazette, Cherki és Barcola 28 találatot gyártott eddig. A védelem azonban egy gólra mindig jó (36 dugó 32 meccsen 1 feletti átlag), így szerintem kettő minimum kell a győzelemhez.

Hat pont hátrányban van az EKL-indulást érő 5. pozíciótól a Lyon, s a Nantes ellen elbukott kupa-elődöntő most fáj igazán. Nagyon kell tehát a vendégeknek a győzelem, azonban a Strasbourg is kényszerhelyzetben van. Ebből az alapállásból számítok egy feszült, pörgős, minimum három gólos mérkőzésre, ami mind a támadók, mind a védelmek részéről is benne van a csörtében.

Strasbourg - Lyon: Gólok száma - Felett/alatt tipp