Már csak négy forduló maradt hátra a magyar másodosztály küzdelemsorozatából, de a DVTK első osztályba jutásán kívül még szinte semmi sem dőlt el az érdemi kérdésekből. Én most a Kozármisleny - Nyíregyháza Spartacus kiesési rangadót választottam az írásom tárgyául, ahol szinte megjósolhatatlan a végkimenetel, bár a pályaválasztó csapat látványos feltámadása miatt a bukik inkább a hazai győzelem felé hajlanak. Ettől függetlenül én a gyenge védelmek miatt több esélyt látok a gólokra, ezért az over2,5 gól opciót küldöm játékba.

Márton Gábor március elsejei színre lépésével a hazai kispadon borítékolható volt, hogy előbb-utóbb beindul a kék-fehér alakulat. Nos, ha nem is előbb, de a 24. órában elkezdte gyűjtögetni a pontokat a "Misleny" és mostanra az akkor még biztos kiesőnek tűnő csapat pár forduló alatt a 16. helyig küzdötte fel magát, megelőzvén többek között a mostani ellenfelét is. Az utolsó 5 meccsükből 4-et megnyertek 11 lőtt és 7 kapott góllal a hátuk mögött, ami tényleg egy bravúros széria az előzmények tükrében. Ugyanakkor pár összefoglalójukat megnézve azt kell mondanom, hogy ebben a szériában piszok nagy szerencséjük is volt Daru Bencééknek. Viszont szerencséje csak annak van aki tesz érte és én úgy látom, hogy a Baranya vármegyében található kisvárosban mindent megtesznek az egyenesági bennmaradás érdekében.

A 17. helyen szerénykedő Nyíregyházánál is próbálkoztak a szezon során felülni erre a szerencsevonatra, de amint a mellékelt ábra mutatja Fortuna nekik nem osztott jegyet. Ha egy szóval szeretném jellemezni a szabolcsi megyeszékhely focicsapatának a teljesítményét és a klub körüli viszonyokat, akkor az gyalázatos. A röhejes edzőváltásokon és kiégett semmirekellő játékosok igazolásán túl szinte semmit sem tudtak felmutatni a szezon során, viszont a bulvársajtót azt kiszolgálták. Ezek után széttárva kezeiket csodálkoznak, hogy igencsak erősen megcsapta Őket a kiesés szele. A védelmük szerintem ma is sebezhető lesz, ugyanakkor Novák Csanád visszatérésével a kezdőbe reális esélyük lehet a gólok szerzésére is.

Nem kérdés, hogy mind a két csapatnak győzelemre kell játszania, ha szeretnék elkerülni az egyenesági kiesést. Ehhez pedig gólok kellenek, mert a hátsó alakzataik stabilitására egyik fél sem építheti a nyerőnek vélt taktikáját.

Kozármisleny - Nyíregyháza Spartacus: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp