A 32 között csap össze Maria Sakkari és Marketa Vondrusova.

A cseh idén kezdi újra összerakni magát,mert a tavalyi sérülése okán márciustól kukázhatta a szezont. Októberben került a vérkeringésbe,fokozatosan felépítve a játékát. ITF és Challenger tornákon lépdelt és erősödött. Idén pedig remek formában van. Azonban ezeket a pozitív eredménysorokat mind kemény pályán érte el Marketa. Salakon csak fiatal éveiben rótta a köröket,mert ahogy idősebb lett egyre kevesebb prioritást kapott a szemcsés borítás és egyre nagyobb teret kapott a naptárában a gyors felület. Az idei salakszezonja sem a sikerektől hangos inkább egy tisztes helytállás. A római tornát megelőzően csak Madridban láthatta a publikum. Linette már a 64 között intézte neki a beszállókártyát Olaszországba. A hosszú labdamentekből rendre rosszul jött ki Vondrusova. Sokszor türelmetlen volt,pláne fájó pont,hogy break labdánál is második szervát megbombázott és túlütötte. Ez taktikailag öngyilkosság hiszen Rómában szombaton is esett szinte egész nap és a pálya lassú. Az időjárás jelentősen nem javul vasárnap se így maratoni labdamenetekre számíthatunk.

A görög Madridban csak a későbbi győztestől kapott ki ami egyértelműen jelzi,hogy számolni kell vele. Akár a francia fővárosban már teljes fokozaton is láthattjuk ha így halad.Tény,hogy Sakkari is sokszor türelmetlenné válik,de látva,hogy múlt héten végre közelített a játéka ahhoz a Mariához akit nem is oly rég egészen a Garros elődöntőig repített a tenisze. A kapkodásán és a hibáin felül tudott emelkedni Madridban is pedig tudva levő ,hogy Begu ellen a türelem a legnagyobb fegyver.

A görög bármennyire is nincs még csúcsformában ezen a borításon, még így is fényévekre van Vondrusovától. A cseh játéka borzasztóan hullámzó még női mértékkel is. Szerinem ha nem is könnyen,de ezt a meccset megnyeri Sakkari.

Sakkari, Maria - Vondrousova, Marketa: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp