Az eső alaposan megtépázta és szétszedte a szombati programot, kérdés vasárnapra milyen kondíciók mellett léphetnek pályára az olasz fővárosban a játékosok, már, ha az idő egyáltalán engedi mindenesetre délelőttre garantált az eső.

A női mezőny programjában Sakkari TOP10 -es játékosként próbálkozhat, hogy a tavalyi negyeddöntős szereplését minimum elérje. A formája lassan kezd visszatérni, amit múlt héten Madridban is igazolt, ott végül egészen az elődöntőig menetelt, többek között a hazai kedvenc Badosát verve, s csupán a győztes Sabalenka jelentett legyőzhetetlen akadályt.

Most a kisebb-nagyobb kihagyásai után az elithez visszakapaszkodni vágyú Vondrousovaval mérkőzik, azonban a cseh olimpiai ezüstérmes sosem szemcsés eredményeivel kápráztatta el a szurkolóit. A kemény, erőteljes, akaratos játéka, gyors felületeken ül, salakon bőven zavarba lehet hozni, amit például itt a Kanepi elleni első körös meccsén is megtörtént, a semmiből 6:0 -as nyitó szett után képes volt bealudni és rengeteg hibával az észtnek nyújtani 4:6 -tal a második felvonást. Jobb formában lévő és Top10 -es ellenféllel szemben ilyen kihagyások öngyilkossággal érnek fel a pályán.

A bukik favoritként emelik ki a cseh lányt, ami nálam érthetetlen ezen a borításon, mert, ha keményen lenne meg is érteném, de salakon egy egyre jobban tűzbe jövő görög Sakkari ellen kicsit erősnek tartom.

Hagyományosan az értéket nézve ebben a párosításban, nem hagyhatom ki a hellén pattogó izomlány továbbjutását, aki Vondrousova megingásait kíméletlenül ki használhatja majd.

Sakkari, Maria - Vondrousova, Marketa: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp