Akárhányszor gondolom át, mindig oda lyukadok ki, hogy elmatematikázták a bukmékerek az overt a belga-osztrák eb-selejtező kapcsán. Két offenzív német edző csap össze az F-csoport kulcsmeccsén Brüsszelben, ahol az előzetes adatok alapján minimum meglesz a három gól, s ráadásul elég jól fizet ez a kimenetel.

Lezárult egy nagy korszak Katarban Belgium számára. Az oly sokra tartott „arany” generáció Martinez vezetésével nem nyert nagy trófeát, a csúcs az oroszországi vb-bronz volt. Megkapta hát a vörös ördögök kispadját a még csak 37 esztendős Tedesco, s rögvest egy svédországi diadallal nyitott (0:3). Nem túlzás kijelenteni, hogy a 2022-es világbajnokságon, pont a sokszor megcsodált kreatív támadójáték veszett el Marokkó és Horvátország ellen, s ezért nem élte túl a csoportkört Belgium. A kvalifikáció rendre jól megy a válogatottnak, s most a svéd és az osztrák nemzeti csapat közül kellene megelőzni legalább egyet. Lukaku három góllal jelezte Stockholmban, hogy köszöni, jól van, lehet mögé építeni a játékot. Carrasco ugyan sérült, de Tedesco minőségi játékosokot húzhat elő a kalapból. A Lens 23 éves támadója Openda 21 gólt vágott a francia bajnokságban, az Arsenalban 10 asszisztot osztot ki a szezon során Trossard, s a friss Bl-győztes de Bruyne mellé felnő az Evertonban alapemberré váló Onana is. Szóval hazai oldalon támadókban nem lesz hiány, s új edzőjével két meccsen (a németeket egy barátságos összecsapáson győzték le 3:2-re) túljutva összesen 8 góllal szórakoztatta a közönséget Belgium, s ez kerek 4-es átlag 2023-ban.

Ausztria jól kezdte a sorozatot, mert behúzta a két kötelező győzelmet: hazai siker az észtek (2:1), és az azeriek (4:1) ellen. Mi a közös pont a belgákkal? Ez is nyolc gól ez is kerek négyes, azaz a matek minimum jó a 2,5 overhez. A sógoroknak erős volt a Nemzetek Ligájának A divíziója, így egy gyötrelmes 2022-őn van túl a keret kieséssel. Ragnick továbbra is élvezi a bizalmat, de villantania kellene valamit ebben a kvalifikációs sorozatban. Az erőviszonyok alapján a támadójátékát újra megtaláló Belgium talán sok lesz az osztrákoknak, akik titkon Svédország skalpját szeretnék levadászni. Jövő héten, hazai pályán fogadják majd, a három koronás válogatottat előtte azonban le kell hozni ezt a belgiumi meccset, minél kevesebb áldozattal. Ausztria számomra egyébként olyan, mint egy Bundesliga válogatott: Laimer, Ljubicic, Baumgartner, Wimmer és Gregoritsch együtt legalább 250 német élvonalbeli meccsen van túl. Azt gondolom, hogy Ragnick képes lesz szervezni egy pimasz ellenállást Brüsszelre, azonban valós pontszerzési esélye nem lesz a vendégeknek, ha beindul a belga támadógépezet.

Egy meccs hátrányban van Belgium, ezért vezeti a csoportot az osztrák válogatott. Most azonban a saját kezébe veszi majd a sorsát a hazai együttes, és végig nyomás alá helyezi ellenfelét, aki vélhetően a minőségi különbségek miatt hibázni is fog. Szerintem a hármat egymaga is megszeri majd a Belgium, de egy becsületgól a pimaszság kedvéért befigyel majd a sógoroktól, így a tippem számszerűleg a 3:1. Tudja jól Ragnick, hogy Svédországot kell megelőzni, míg Tedesco célja nem lehet más, minthogy mielőbb kivezesse csapatát az EB-re. Ez a párosítás alkalmas egy jó kis szombat esti gálaelőadáshoz, s a bukmékereknek szerintem a zsebükbe kell nyúlniuk, ha a piac felismeri a könnyű over esélyét ebben a meccsben.

Belgium - Ausztria: Gólok száma - Felett/alatt tipp