Rendesen szoros lehet a B-csoport az Európa-bajnoki selejtezőkön. Reálisan négy csapat is teper az első két helyért. Az épp nemzedéket váltó hollandok, a Poyet által feltüzelt görögök és a mindig rágós írek odaérhetnek a második helyre, azonban minden bizonnyal a világbajnoki második gallok megnyerik a csoportot. Uruguay-i vehemencia csap össze a gólerős francia válogatottal, ami könnyű overt hozhat a fogadóknak.

Deschamps továbbra is vezeti a világsztárokból álló Franciaországot. Bivaly erős a névsor, s általában nincs lazázás náluk a selejtezőkön. Jellemző, hogy a nyitányon Párizsban kitömték a Koeman testvérek által újra formált oranjét (4:0), míg pénteken egy könnyű gibraltári győzelmen vannak túl. Mivel a franciák korábban Dublinban szűken verték az íreket is, így már kilenc egységnél tartanak. Most a görögök ellen túl is lesznek a selejtezők felén, vélhetően 12 ponttal. A győzelemhez azonban gólok kellenek majd, mert a vendégek elhiszik, hogy van keresnivalójuk ebben a sorozatban. Az Mbappe, Giroud, Griezmann, Nkunku, Dembele, Coman támadógépezetben legalább benne lesz két-három gól, amit Poyet válogatottja sem fog szó nélkül nézni.

Dzsudszák búcsúmeccsén megtapasztalhattuk Görögország pokróc stílusát. Igazi ki-ki meccset nyertek meg a hellének pénteken Athénban Bakasetas gólt és gólpasszt is jegyzett. Az írek ellen meccs fő tétje valójában besorolta a csapatokat, hiszen a görögök lesznek azok, akik megszoríthatják a hollandokat a második helyért folytatott versenyfutásban. Poyet játékosként is egy agresszívan küzdő, semmit fel sem adó attitűdöt vitt ki a pályára és most sem fogja beállítani védekezni, az övéit. Ebből aztán így kerekedhet egy semleges nézőnek is tetsző mérkőzés sok helyzettel, remélhetőleg gólokkal.

A számok mindkét oldalon jók. A világbajnokságon a védekezésre építő Marokkó és Tunézia tudta a franciákat három gól alatti meccsben tartani, az többi katari meccsük viszont overes volt. Az eb-selejtezőkön az írországi szenvedés (0:1) borítékolta a kevés gólt, azonban a holland ás a gibraltári meccs hozta a 2,5 overt. A sokáig padlón lévő görög válogatott megnyerte NL-csoportját a C divízióban és egy szinttel feljebb lépett. Legutolsó öt meccsén egyetlen alkalommal Lettországban egy barátságos találkozón csinált egy undert (0:0) Poyet, a többin mind megvolt a három találat. A csoport második helyén álló vendégek elhiszik, hogy van keresnivalójuk Párizsban, így most jöhet egy parázs sokgólos mérkőzés, egy reménybeli könnyű overrel.

Franciaország - Görögország: Gólok száma - Felett/alatt tipp