Még otthagyhatatlan a szerbek bulgáriai győzelmére kínált odds. Úgy gondolom, hogy a játéknap „sláger” fogadása lesz ez a fix kettes, mert a vb-t megjárt Szerbia az egyik legsúlytalanabb európai válogatottal játszik.

Bulgária évtizedek óta agonizál. A 90-es évek sikerei után szépen fokozatosan kapcsolt lejtmenetbe a balkáni ország focija. Mára már a leharcolt stadionok, a közönség részéről a közöny és a folyamatosan megbukó kapitányok jellemzik a foci kultúráját. A képen még a pénzügyileg felturbózott Ludogorec sem dob sokat, olyasmi a helyzetük most, mint a magyar focinak volt Mexico után. Legutóbb Litvániában is csak egy vékony ikszre volt jó ez a csapat, pedig a mérkőzésen több, mint 75 percig emberelőnyben játszhatott Bulgária. A napnál is világosabb, hogy a másodosztályú légiósokból a szerb Kristaljic sem képes csapatot formálni, s a bolgár közvélemény közönye nem is állít nagy elvárásokat a válogatottal szemben.

Teljesen más a vendégcsapat, aki velünk szemben meg tudta törni Montenegrót is. Stojkovic együttese Bécsben egy felkészülési meccsel hangolt Jordánia ellen a razgradi mérkőzésre, s a vezetés megszerzése után hat helyen cserélt bele a kezdőbe. Meglepetésre fordított az ellenfél, de a hajrában a szerbek csak rátettek egy lapáttal és a vége 3:2-es győzelem lett. A világranglista jelenlegi 25. helyezettje egyértelműen a csoportunk elsőszámú favoritja, több, mint 300 euró értékű játékoskerettel. Szerbia gyakorlatilag minden csapatrészben topbajnokságokból delegál alapembereket a válogatottba, s akkor az Ajaxos Tadicot, vagy a Porto középpályását Grujicot nem is méltattam.

Sehogy sincs egy szinten ez a két együttes. Sem a labdarúgók szakmai tudása, sem az értékük, a mentális hátterükről nem is beszélve. Kínos vereség vár szerintem ismét Bulgáriára, s ráadásul a selejtezők jelen szakaszában a vendégeknek kötelezően kell a három pont. Amint ráéreznek a fix kettes ízére a fogadók be fog zuhanni a kimenetel szorzója, aki teheti szerintem csapja le még most!

Bulgária - Szerbia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp