Az MTK–Paks összecsapással elrajtol az OTP Bank Liga 2023–2024-es idénye, és talán a két csapat stílusa garancia lehet egy gólokban gazdag, jó mérkőzésre. Ha nagyon őszinte akarok lenni én azt sem bánom ha csak két gól esik, de azt a kettőt a Paks szerezze, mert erre hegyeztem ki a tippem.

Mocskos sok pénz van az MTK-nál (ezt Hej Viktor leigazolásának részleteivel kapcsolatban bizton állíthatom), de ahhoz képest elég harmatosan erősített az NB I "örökös újonca". A nevek alapján még akár úgy is megítélhetnénk, hogy Antonov, Hej, Kádár, Demjén vagy éppen Bobál leigazolása révén minőségi előrelépés történt Horváth Dávid együttesénél, de ki kell ábrándítsam a kék-fehér híveket, nem történt. Én testközelből a volt Kisvárda játékost Hej Viktort ismerem leginkább. Aranyos gyerek, de 5 év alatt nem volt egy olyan alapvonali elfutása melyet egy sikeres beadással tudott volna megkoronázni. Letámadások során könnyen zavarba hozható, a labdával nincs túl jó viszonyban és kijelenthetjük 5 év alatt a csapat legeredményesebb lapgyűjtője volt. Benne és a fent említett játékosokból összeálló új védelemben látom leginkább a tippem zálogát. A felkészülésük során, ha külföldi első osztályú ellenféllel találkoztak rendre gólt, gólokat kaptak. Tehát szerintem az alapvetően támadó focit játszó paksiaknak sem jelent majd különösebb nehézséget az MTK védelmének mattolása.

Szüksége is lesz erre az intenzív és eredményes támadójátékára a vendégcsapatnak, mert a nyári kirívóan nagy játékosmozgásból egyenlőre úgy néz ki, hogy a védelmük jött ki a legrosszabbul. Ipari mennyiségben kapták a gólokat a felkészülési mérkőzéseiken a Tolna megyeiek. A Szeged elleni 7:3-as vereséget még egy viccel elintézte a Bognár Gyuri, mely szerint nem működött az egy belső védős rendszerük, de emellett is volt pár kínosnak mondható sittjük. Előre játékban nem lesznek gondjaik a zöld-fehéreknek a gólkirály Varga Barnabás távozása ellenére sem, mert ez már benne van a Bognár tanítványok DNS-ben, viszont a védelmüket sürgősen stabilizálniuk kell, ha nem szeretnék K.O. vereségekkel kezdeni az új szezont.

Végül de nem utolsó sorban, nézzük kikben bízhatunk tippem zöldüléséhez. Elsősorban az újra paksi színekben játszó Könyves Norbertben. Úgy tűnik a DVTK-nál ellaposodott csatár Bognár keze alatt új impulzusokra talált. Ha lehetőséghez jut, akkor biztos, hogy mindent megtesz a sikeres és eredményes bemutatkozásához az a Beke Péter, aki Budafokról érkezett a másodosztály gólkirályaként. Ha az említett játékosok kevesek lennének, akkor még mindig van egy Böde Danink, aki most hosszabbított újabb egy évet a paksiakkal és kirobbanó formában érzi magát. A Haraszti, Papp Kristóf, Balog Balázs nevével fémjelzett középpályás sor pedig tömheti a jobbnál jobb labdákkal a fent nevezett úriembereket.

MTK Budapest - Paksi SE: Paksi SE által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp