Gratulálván a magyar férfi vízilabda válogatottunk friss, ropogós világbajnoki győzelméhez, térjünk vissza a labdarúgáshoz. Azon belül is egy német másodosztályú rangadóhoz, a Fortuna Düsseldorf - Hertha BSC összecsapáshoz. Egyszerűen kénytelen vagyok országot és bajnokságot váltani, mert amit tegnap láttam az MTK - Paks összecsapáson, az csak a körítését tekintve hasonlít a labdarúgás nevű játékhoz. Viszont a Bundesliga 2. nyitómeccsén látottak (Hamburg-Schalke 5:3) visszaadták a hitem, hogy létezik ez a gyönyörű sport, csak nálunk másként művelik. Visszatérve a mai mérkőzésre, melyet a düsseldorfi Merkur Spiel-Arenában rendeznek, én úgy gondolom, hogy Düsseldorf szerez legalább 2 gólt.

A hazai piros-fehérek az előző szezont is a másodosztályban játszották végig és végül a negyedik helyen zárták a küzdelemsorozatot. Daniel Thioune együttese nagyon komoly hazai csapatnak számított már az előző szezonban is, hisz mindössze két vereséget szenvedtek saját otthonukban. A 17 hazai mérkőzésükön lőtt 38 góljuk is arra enged következtetni, hogy intenzív, támadó focit tolnak saját szurkolótáboruk előtt és várhatóan nem lesz ez másként most sem. Azért a várhatóan több mint 54 ezer ember tud egy kis adrenalint pumpálni a szervezetbe, főleg egy ilyen rangadón mint ez a mostani. A játékoskeretükben történő játékosmozgás ellenére a felkészülésük jól sikerült, hisz minden meccsükön betaláltak. A Puskás Akadémiát 5-0-ra verték, de fennakadt a rostájukon a Bochum is (3:1). Van lendület és dinamika ebben a csapatban és ezt még az sem tudja befolyásolni, hogy ma elvileg egy erős csapatot fogadnak.

Mert azért az első osztályból kieső, oda azonnal visszavágyó Hertha BSC-t még így a bajnokság kezdete előtt nevezhetjük egy erősnek tűnő csapatnak. Hiába reaktiválták áprilisban Dárdai Pált a berliniek kispadjára, a zuhanórepülésben lévő kék-fehéreket már Ő sem tudta megmenteni a kieséstől. Most egy jelentősen meggyengült kerettel kellene elérnie az azonnali visszajutást, ami éppen ebben a kiegyensúlyozott bajnokságban akár elő is fordulhat, de azt azért leszögezhetjük, hogy nem Dárdai Palkó fogja itt megváltani a világot. Mindenesetre a jó rajtra szükségük lenne, de ehhez nagyon nehéz ellenfelet kaptak. A felkészülési mérkőzéseik eredményeiből sem lehet messzemenő következtetéseket levonni a valós erejükről, de az azért elég beszédes, hogy a hónap elején a YBB is tudott nekik egy négyest hinteni.

Düsseldorf futball lázban ég és szerintem a mai mérkőzésen tükörsimán hint legalább 2 gólt a Hertha-nak, tovább szaporítva Dárdai Pál gondjait.

Fortuna Düsseldorf - Hertha BSC: Fortuna Düsseldorf által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp