Meglehetősen rosszul kezdődött a szezon a Zalaegerszeg számára, és most a bajnokságban kellene elkapnia a fonalat. Az MTK-nál úgymond a „szokásos” módon zajlanak a dolgok, az amúgy állandó liftezésre berendezkedett klub épp a felfelé ívelő periódusában van. Az előjelek azt mutatják, hogy jók lesznek a vendégek egy pontra a Zete ellen.

Örömhangulat, hurrá optimizmus, és Sallói hangzatos nyilatkozatai és ígéretei. Erről szólt a Magyar Kupa diadal után a kék-fehérek élete. Boér Gábort magasba emelték, s közben nem kicsit felejtették el, hogy Moniz mennyit tett a fiatalok beépítéséért. Persze rövidtávon egy edzőcsere kifuthat jól: új impulzusok, új szabályok az öltözőben, új módszerek. Azonban az élsport egy hosszú távú, folyamatos versenyfutás, amiben Boér Gábor edzőként még nem bizonyított. Alapozás, igazolások-távozók menedzselése, csapatra szabott játékstílus kialakítása, és közben nemzetközi kupa és bajnokság – úgy tűnik, hogy sok a fiatal edzőnek. Az eredmények (háromból semmi) mindenesetre azt igazolják, hogy küzd a csapat, de az új szezonra nem áll készen. Moniz időszakában gyakorta elhangzott, hogy nagyon sokat és keményen edz a keret, s az eszékiek is elmondták, hogy fizikálisan rendben vannak a zalaegerszegi játékosok. Egy darálós ligában lehet, hogy ennyi elég is lenne, az NB1 bármennyire is gyenge (beárazta a csütörtöki játéknap rendesen …), mégis taktikai húzásokkal, kreatív hozzáállással lehet eredményeket elérni. Sallói a telt házas meccsekre fókuszált, miközben a keret valószínűleg gyengülni fog a KL-kiesést követően, és Boér munkáját is lehetne támogatni szakmailag.

Most már standard módon lehet kezelni az MTK-t. Az NB2-ben mindig magyar játékosokra építenek, és rendszerint feljutnak. Az első évükben mindig sikereket érnek el és sokszor képesek meglepetésekre. Nem ritka, hogy odaérnek a nemzetközi kupaindulást érő helyekre. Aztán rendszerint értékesítik legjobbjaikat, akik helyére jönnek a légiósok, majd a második, vagy a harmadik évben a kiesés. …és aztán újraindul a folyamat! Most épp felfelé ívelő pályán van az együttes, a Paks elleni döntetlen dicséretes volt a nyitányon. A Zsóri-Némó csatársor magyar szinten fifikás, a kis Bognár és Kata tolja a zsugákat, hátul Kádár megregulázza a védelmet. Az ötvédős rendszerben van tartalom és sokkal több az elképzelés, mint a sokszor statikus Zetében.

Szembesült a nemzetközi szinttel az MK-győztese, egy Osijek ellen sem volt egy pillanatig sem valós esély a továbbjutásra. Közben a Kisvárda is oktatott a bajnoki rajton, így hát hiába az Union elleni győzelem a gálameccsen, a téttel bíró találkozókon ég a Zalaegerszeg. A heti egy meccset játszó MTK pihentebb és összeszedettebb lesz ellenfelénél és minimum egy pontot elcsenhet a vasárnap este.

Zalaegerszegi TE - MTK Budapest: Dupla esély - Dupla esély tipp