Szokásos észak-amerikai „hakni” turnéval készült a szezonra a Real, melyről egy hete tért vissza. Utolsó két meccsén kikapott a Juvétól és a Barcától is Ancelotti együttese, s a nyitányon rögtön az egyik legnehezebb pályán, Bilbaóban kell kezdeni. A hazaiak élesek, és harapósak lesznek ezért a gondokkal küzdő vendégek ellen jónak tartom őket az egy pontra.

Alapvető probléma a madridiaknál, hogy Benzema távozásával Joselu az egyetlen klasszikus center a keretben. Az Mbappe-üzlet csúszik, így a legendás olasz tréner két csatáros rendszerbe szervezte csapatát. Vinicius és Rodrygo mögött játszatta a Dortmundtól megszerzett Bellingham-et Ancelotti, de úgy, hogy a 20 esztendős „zseni” még a rakkolós középpálya előtt, amolyan szervező/árnyék ék szerepet töltene be. A szezon kezdésére megsérült Courtois, ami korántsem jó előjel, mert a belga kapus jó napjaiban képes kifogni az ellenfelek szemét is. Miközben nincs meg az extra sztár elöl, addig a középpályán túlkínálat van. Modric és Kroos talán ebben a szezonban fog kikopni, hiszen Camavinga, Valverde, Tchouameni vagy épp Bellingham „letéphetik” róluk a mezt. Úgy gondolom, hogy Ancelotti a szezon elején még biztosan favorizálni fogja a bevált rutinos játékosait, akikkel viszont sebességet veszíthet a középpálya. Akárhogy is – Mbappéval vagy nélküle – ez egy átalakulóban lévő, korántsem kész csapat, a Real-szint szerint semmiképp sem az.

A San Mames mindig kemény helyszín, minden csapatnak. A baszkok egészen fergeteges hangulatban, mindig extra motiváltan élet-halálra menő csatát varázsolnak a labdarúgó mérkőzésekből, pláne, ha a Real az ellenfél. Nagy változásokkal nem kell Valverdének megbirkóznia, s ez az állandóság, az alakulgató szupercsapat ellen aranyat érhet. A Williams testvérek egy évvel tapasztaltabbak lettek. A még mindig csak 30 éves Muniain igazi legendaként vezényeli övéit, és a keret olyan értékekkel rendelkezik, mint Sancet, vagy épp Berenguer.

Ha valamikor, akkor most a rajton elkapható ez a Real, s ennél alkalmasabb klubot az Athletic-nél keresve sem találunk a mezőnyben. Mivel a fővárosiak, elsősorban már nem csak egy „legendás” focicsapat, hanem egy egész világot kiszolgáló brand, ezért az USA-ban tartott turné nyilván jól fizetett! A felkészülést a júliusi-augusztusi időszakban semmiképp sem szolgálta szakmai szempontból a pénzszerző kaland, de ez most visszanyalhat a rajton. Élni fog a lehetőséggel hazai közönsége előtt a Bilbao!

Athletic Bilbao - Real Madrid: Dupla esély - Dupla esély tipp