Szerdán este lezárhatja a csoportelsőség kérdését a Juventus Torinóban. „Csak” ismét két vállra kell fektetnie a Manchester United együttesét. Erre minden esélye megvan, kifejtem miért.

Angliai párharcuk alkalmával idegenben tudtak győzni a Zebrák. Mourinho a meccs után a kvalitásokra hivatkozott. Teljesen más dimenzióba állította be az olaszokat a portugál tréner, úgy vélte nincs egy szinten a két csapat. Valójában tiszta kidogozott helyzetig sem jutottak a vörösök, talán Pogba talált lövőhelyzete okozott kínos pillanatokat – kapufát, és Szczesny testén csocsózó labdát -, a Juventusnak. Ellenben több veszélyes megindulása is volt CR-éknek, szóval lehetett volna simább vendéggyőzelem is.

Olvastam egy érdekes irományt arról, hogy miért is betliznek az európai „nagycsapatok”. Megnézték azt, hogy melyik klub játékosai kapták a legnagyobb terhelést az orosz világbajnokságon. Kik azok akiknek rövid volt, vagy egyáltalán nem is volt nyári szünet. A vb-terhelés visszaköszön az őszi szezonban. Elgondolkodtató felvetés, és valóban megállapítható, hogy a Juve és az United összevetésében az angol csapat kulcsfigurái erős két héttel többet dolgoztak a nyáron. Miközben Ronaldo, Dybala, Cuadrado, Szczesny, Bentacur vagy Benatia viszonylag hamar hazatérhetett, az olaszok játékosok teljesen kimaradtak a jóból. Juvésként Mandzukic (sérült) és Matuidi csinálta végig a vb-t. Manchesterben más a helyzet: Pogba, Fellaini, Lukaku, Jones, Rashford, Lingard, Young végig érdekelt volt, de Lindelöf is negyeddöntőzött! Itt a válasz az egyébként is szürkécske MU még haloványabb teljesítményére, s arra, hogy miért a Juve a meccs esélyese!

Allegri összeszedettebb csapata véleményem szerint könnyű sikert arat szerdán este.

Juventus - Manchester United: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp