Kubatov Gabi és Orosz Pali megint döngetheti a mellkasát, újra európai csoportkörbe ért a Fradi. Ugyan a tavalyi Európa-Liga csoportkör és nyolcaddöntő után, Csercseszov által kifejezetten a BL lett belengetve, a Klaksvík elleni fiaskó után gyorsan újratervezés következett és Máté Csaba irányításával mentették a menthetőt, az ír, máltai és litván bajnok kiütése jelenti a megmenekülést az őszre.

Mert a vilniusi 4-0 után nem nagy bátorság azt kijelenteni, hogy csoportkörös a Fradi. A Zalgirist az EL előző körében is könnyed szerrel verte ki a Häcken, a Fradi is átjáróházként kezelte a litvánokat, tisztán látszik, hogy a litvánok teljesen más szinten mozognak. Egy színtiszta első meccs után pedig mi várható? Egy újabb felforgatott és tartalék sorával szereplő FTC ezáltal a játékosok is éhesek lesznek, hogy megmutassák magukat, nyílt játék mellett, pedig a litvánok is eredményesek lehetnek, erre számítok a meccs kezdetétől. Mert nem kell itt védeni semmit, se hazai, se litván részről.

A Fradi a honi bajnokságban is megmutatta, hogy akár hatot is tud szerezni az első játékrészben, utána ugyan teljesen leálltak a gólszerzéssel, nem akarták megsemmisíteni még jobban a Paksot, pedig szép lett volna egy két számjegyű eredményt látni NBI -es tétmeccsen.

Mindent egybevetve egy lefutott Konferencia Liga párharc második meccsén egy felszabadultan szereplő hazai és vendég csapatot várok, ezáltal azt, hogy az első félidőben is minimum két gólnak tapsolhatnak a kilátogatók, főleg a nyílt és aktív támadó játéknak köszönhetően.

Ferencváros - Žalgiris Vilnius: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp