Péntek esti nantes-i mérkőzéssel startol a francia bajnokság negyedik fordulója. A múlt héten ugyanebben az idősávban a kanárik Monaco elleni meccsén lengettem be itt a Guruban a könnyű over lehetőségét, amihez fél óra játékra sem volt végül szükség. Most ugyanez eljátszható az OM ellen is!

A rossz bajnoki rajt után nagyon akart bizonyítani a Nantes, és rendesen meg is lepte a hercegségieket, korán 2:0-ra tudott vezetni. Írtam a múlt heti meccsük kapcsán is, hogy képes az együttes egy-egy félidőre teljesen eltűnni. A harmadik fordulóban a második félidőben csinált egy giga 0-s xG-t Aristouy mester csapata, de a szünet után talált góllal 3:1-es vezetéssel állt. Aztán teljesen beszorultak a kanárik és a 3:3 számukra lett hízelgő végül, a Monacóban benne volt a fordítás lehetősége. Amennyiben megismétli lendületes kezdését a hazai csapat, úgy a marseille-i gárda is belekényszerül, egy adok-kapok mérkőzésbe.

Kiesett a Bajnokok Ligájából az Olympique, így automatikusan EL-főtáblás. Legutóbb a Brest legyőzése (2:0) nem okozott nagy nehézséget Aubameyangéknak előtte viszont idegenben megszenvedtek. Az újonc Metz otthonában Bölöni László csapata ellen csupán 2:2-t ért el az OM, s a spanyol Marcelino (korábban a Villarreal, Valencia és a Bilbao mestere több, mint 360 La Liga meccsel a háta mögött), még tanulja a francia ligát és saját csapatát is. Úgy gondolom, hogy a 4-4-2-es rendszere Nantesban is sebezhető lesz és bizony a számok is erősek az adatbázisaim alapján.

A hazaiak a tavalyi szezonban a második félidőben, meccseinek az 50%-án esett minimum kettő gól. A Nantes eddigi találkozóin spirálban növekedett az elszenvedett lövések száma: az első fordulóban 9-szer, majd 18-szor, s legutóbb 27-szer „engedtek” ellenfeleiknek kapura lövést, közben a Monaco ellen 3 lövésből 3 gólt szereztek! Az OM és a Nantes is potenciálisan jó szöglet overes meccset játszik! A kanárik találkozóin az eddigi három fordulóban 35 sarokrúgás esett, ugyanez aktuális ellenfelénél 46 – s ugye ez is egy potenciális gólszerzési lehetőség. A Marseille tavalyi 2. félidős gól előfordulási gyakorisága is jó: kereken 50 %-ban volt találkozóikon minimum két találat a második játékrészben 1,66-os átlaggal (a nantesi átlag érték: 1,39).

A tendenciák és az adatok egy kísértetiesen hasonló meccset vetítenek előre, mint a múlt pénteki nyitófordulóban. Vélhetőleg hazai közönsége előtt mocskosul bekezd a győzelem nélkül álló vendéglátó. Az OM kontrázhat ekkor, illetve benne van ismét, hogy a második játékrészre „eltűnik” a Nantes kapu előtti veszélyessége, és ekkor valós esélye lesz a győzelemre Marcelino csapatának. Mindenestre szórakoztató csata elé nézünk, ahol az adatok alapján alap a három gól.

Nantes - Marseille: Gólok száma - Felett/alatt tipp