Pályán a Monaco, jöhetnek a gólok! Olyan a Ligue 1 mezőnyében a Hütter mester csapata, mint az NB1-ben a Paks – bevállalja a nyílt sisakos focit. Tavaly nagyot ment a Lens és kvalifikált a BL-főtáblára, azonban legveszélyesebb gólszerzője Openda Lipcsébe igazolt, s a csapat a bajnoki rajton is beragadt.

Csakúgy, mint múlt héten a Nantes nekieshet ellenfelének a Lens. A fiatal belga csúcsék nélkül azonban korántsem olyan veszélyes a tavalyi ezüstérmes, mint korábban. A múlt hétvégén egy lendületes focit bemutató PSG átgázolt a lens-i csapaton. Mbappe vezérletével 17-szer jutott lövőhelyzetbe a bajnok és törvényszerű volt a vereség (3:1). Azt gondolom, hogy szenvedős lesz főleg a kettős terhelés miatt a piros-sárgák szezonja, de most még a válogatott leállás előtt valahogy el akarják kapni a Monacót saját közönségük előtt.

Lubickolnak Hüttner keze alatt a hercegség támadói. Az osztrák szakvezető nem fektet túl nagy hangsúlyt a védekezés megszervezésére, ezért rendre sokgólos csatákba bonyolódik. Idegenben eddig kétszer lépet pályára a szezonban a Monaco, két egyaránt hatgólos meccsen. Szemet szúr az elszenvedett és a szerzett kapura lövések idegenbeli mérlege: a két összecsapáson 41-szer próbálkoztak Fofanáék, ellenük a hazai csapatok 18 alkalommal. A magas kísérletek mellé magas xG is dukál, a Clermont ellen 2,59, míg legutóbb Nantesban 4,11 volt az iránymutató érték. Nem érdekelt ebben a szezonban a Monaco a nemzetközi kupákban, így hát lazán a bajnokságra koncentrálva hetelő ritmusban pöröghet fel a veszélyes támadókkal rendelkező keret.

Bizonyítási kényszerben, kicsit győzelmi kényszerben is vannak a vendégek, ami fekszik a gyors támadókkal rendelkező hazaiaknak. Egymás elleni mutatóik is jók, legutóbb három éve, 2021 augusztusában játszottak a felek két gólos meccset, azóta négy találkozójukon rendre jött az over. A rendelkezésre álló adatok és a tendenciák, továbbá a találkozó várható forgatókönyve sok gólos mérkőzéssel kecsegteti a fogadókat.

AS Monaco - Lens: Gólok száma - Felett/alatt tipp