Pályára lép újra a válogatott mérkőzések előtt, remek formát mutató Monaco. Hütter vezetése alatt rendre hozza az overeket a hercegségbeli alakulat, számomra kicsit meglepő, hogy mindezt a bukmékerek még, nem reagálták le. A hullámzó teljesítményt nyújtó Lorient elleni meccsükön is jöhet a sokgólos csata, lássuk a számokat és a részleteket.

Nagyon erős és meggyőző a vendégek támadójátéka az idei szezonban. Az eddigi négy fordulóban mindig megrúgott legalább hármat a Monaco. Ben Yedder négy, Minamino három találatnál jár, de azt hiszem, hogy egy olyan csapatnál ahol Golovin és Fofana vagy épp Camara adja a zsugát, ott nagyon nem kell aggódni a gólok miatt. A tavalyi szezon számai is erősek, hiszen a második félidők adatai alapján 1,92-őt átlagolt a Monaco és több, mint 65%-ban született meccsein legalább két gól a második játékrészben. Érdekes adat az idei szezonból, hogy idegenben rendre nyelte a dugókat az együttes a Clermont kettőt, míg a Nantes hármat rámolt be Kohn kapujába. Ekkor egyébként extrán veszélyes volt a támadásait tekintve Hütter legénysége: 2,59-es, és 4.11-es xG, 14, illetve 27 kapura lövéssel!

Felszívta magát a Lorient a PSG a Nice és a Lille ellen. Papíron, mindegyik klub nagyságrendekkel nagyobb büdzsével éli hétköznapjait, mégis veretlenül, öt ponttal kezdte az idényt a hazai gárda. A negyedik fordulóban azonban jött a nagy pofon. Az újonc Le Havre egy hármassal küldte haza Le Bris mester csapatát. Joggal gondolhatjuk tehát, hogy a nagyok ellen jobban megy a Lorientnek, s vélhetően most is felveszik majd a kesztyűt, kérdés az, hogy mennyire állja majd a sarat a védelem. Az előző fordulókban az elszenvedett kapura lövések átlaga kerek 19 volt meccsenként, és ebből a második félidőben 11,5! Azaz simán ledominálhatja a találkozó hajráját a vendégcsapat.

Ha a tavalyi szezonban nem is játszott gólgazdag meccseket a Lorient, akkor is megállapíthatjuk, hogy a Monaco ellen mindkétszer jött négy dugó (3:1, 2:2)! Azaz a nyílt sisakos focit Hütterék akkor is rá tudták kényszeríteni ellenfelükre, és a két csapat adatai azt vetítik előre, hogy a második félidőben legalább lesz két gól most is. Itt már „csak” annyi a kérdés, hogy az elsőben láthatunk-e találatot – szerintem igen! Lehet megint egy kis pénzt csinálni a Monaco overezéséből.

Lorient - AS Monaco: Gólok száma - Felett/alatt tipp