Hétvégén a bajnok látogat a tavalyi év legnagyobb üldözőjéhez és egyenlőre az idei erőviszonyok is úgy alakulnak, hogy a legnagyobb esélye megállítani a City dominanciáját Arteta csapatának lehet.

Tippem elsődleges indoka a két csapat idei xG kialakítása és ellenfélnek való engedése, mivel bár 7 meccs alapján még kismintának nevezhető, eléggé mértékadó erre a mérkőzésre nézve. XG termelésben a két csapat csak a 4. és 5. helyet foglalja el, viszont az ellenfélnek engedélyezett xG-ben a CItynek van a legkevesebb, míg az Arsenal engedi a harmadik legkevesebb helyzetkialakítást az ellenfelüknek. Ez pontosan a nagy csapatok ismérve, ugyanis bajnokságot nyerni úgy lehetséges, ha a mérkőzések nagy részét kontrol alatt tudják tartani, ami a biztos labdabirtoklásból, kevés engedett lövésből és stabil labdajáratásból lehet elérni.

Másodlagos indok a kevés gólos mérkőzés irányába, az a bajnoki rendszer, ugyanis Guardiola többször mondta, hogy a bajnokságokat tavasszal lehet megnyerni, viszont ősszel lehet elveszíteni. Ez a mentalitás remekül tükrőzödik a bajnoki aspiránsok őszi mérkőzésein. Tavaly előttig a Pool - City őszi meccsein rendszerint mindkét edző óvatos taktikát alkalmazott és vagy egy kevés gólos döntetlennel ért véget vagy egy minimális, egy gólos győzelemmel. A bajnokság ebben a szakaszában a közvetlen riválisod ellen jobb egy megszerzett pont, mint lépéshátrányba kerülni rögtön az elején.

A harmadlagos indokom pedig a sérültek/eltiltottak jelenléte mindkét félnél. Támadásban az Arsenal minden bizonnyal meg fogja érezni Saka és Martinelli hiányát, míg a Citynél Rodri utolsó kihagyott meccse lesz eltiltás miatt a hétvégi rangadó. Míg egyik oldalon a gólszerzők estek ki, a másik oldalon az az ember, aki a letámadás utáni átjátszás során rögtön meg tudja állítani az ellenfél kibontakozó kontráit. Emiatt Guardiola lennebb kell tekerje a presszinget és egy új, óvatosabb formációval kell próbálkozzon, hogy Rodri hiányát nélkülözni tudja.

Nálam ez a mérkőzés kevés gólos de élvezhető rangadó képét mutatja és ezt is fogom megjátszani.

Arsenal - Manchester City: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp