Péntek este a Puskás Akadémia - Kisvárda mérkőzéssel kezdődik az OTP Bank Liga 9. fordulója, ahol az utolsó helyezett látogat a 7. helyezetthez. Bár oakland23 kolléga már megírta ide a helyes tippet, én sem maradnék ki a mézes csupor kínálta lehetőségből, mert ezután a hétvége után egy hosszabb szünet lesz a nemzeti bajnokságokban, ezért minden ziccert illik kihasználni. Sajnos jelen állapotában a Kisvárdát veretni az körülbelül olyan, mintha két méterről kell az üres kapuba gurítani a labdát.

Pedig a PAFC összességében nem lenne egy leküzdhetetlen akadály a szabolcsiak számára, hisz az elmúlt szezonokban általában jó eredményeket értek itt el a kisvárdaiak. Viszont most akkora a szakadék a két csapat között, hogy számomra elképzelhetetlen, hogy a 90 perc után mást mutasson az eredményjelző, mint hazai győzelmet. Ráadásul ezzel egy hiányt is pótolnának Hornyák Zsolt legényei, hisz három hazai fellépésükből még egy győzelmet sem szereztek a felcsútiak. Pedig a játékoskeretük többre hivatott, de én személy szerint már régen frissítettem volna kispadon, mert szerintem Hornyák szakmai "tudása" kevés ehhez a játékosállományhoz. Ahhoz viszont valószínűleg elég lesz, hogy győzelemmel vonuljanak a válogatott meccsek miatti hosszabb szünetre.

Ehhez nagyon jó alany lehet az ezer sebből vérző Kisvárda. Amikor már azt hiszi a szurkoló (köztük én), hogy hátha megindul már valami felfelé, akkor mindig berobban egy-két olyan infó, ami a reménykedés halvány csíráját is kiöli belőlünk. Először is minden szurkolótársam nevében kikérem magamnak a hételeji Révész interjút, melyben kerek-perec kijelenti ( 8 forduló után!!!), hogy emelt fővel esünk ki. Baráti körben elemezgettük, hogy ez a kijelentés esetleg a közelmúltbeli agyi történései miatt fogalmazódott e meg így, de arra a következtetésre jutottunk, hogy ez a csapat tudatos tönkretételének egy újabb állomása a részéről. Ez már a nyári átigazolási időszakban elkezdődött, aztán jöttek a pályagondok, majd az indokolatlan edzőváltások stb. stb., majd most a kiesés nyilvános felvállalása. Az tény, hogy ez a csapat nagyságrendekkel rosszabbul áll már most, mint anno a feljutó gárda, de könyörgöm még van hátra 25 forduló. Anno, határozottan emlékszem, minden idegszálával arra koncentrált Révész, hogy melyik az a három csapat akiket háromszor is meg tudunk verni. Most már nyolc forduló után az emelt fővel történő kiesés nála a cél. Ezek után már nem is csodálkozom a legfrissebb zuhanyhíradós infón, mely szerint az öltözőn belül is felütötte a fejét a klikkesedés. Ha valami, ez soha nem volt jellemző a Kisvárdára, de Révész csodálatos klubfilozófiájával ide is eljutottunk. Ezek után szakmázni akár Mátyus Janival, akár mással? Felesleges. A sablon szerint most is vereséget szenvedünk, 'oszt jó napot.

Erősen gondolkodtam a tippemet illetően egy hendikepes hazai győzelemben, de a Fradi meccsből kiindulva inkább a biztosabb sima hazai győzelmet választottam, mert a vereség elkerülésére képtelennek tartom a vendégcsapatot

Puskás Akadémia - Kisvarda: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp