Jön az a meccs, amely lázban tart mindenkit, és úgy juthatunk ki egy tornára, hogy nem kell pótselejtezni. Bután hangzik, de mondjuk az én korosztályomnak azt nehéz elfogadni, hogy jók vagyunk. Mi úgy nőttünk fel, hogy fociban lúzerek vagyunk. Aztán valami csak megindult pár éve, most pedig ott tartunk, hogy a 'nagyok' rémálmai lettünk, angolok, franciák, németek, portugálok, -tőlünk retteg Európa. Storck, Dárdai, Rossi, tett hozzá mindenki. Igazoltunk a válogatottba, Kerkez, Orbán, Styles, és lám, ütőképes csapatunk lett.

Viszont nekünk akkor megy igazán, amikor nem vagyunk favoritok. Amikor azok vagyunk, akkor sokkal nehezebb játszani, bár ez a tézis is megdőlni látszik a Rossi-féle csapatnál.

De mégis miért a tipp? Azért, mert bármekkora favoritok vagyunk, azért ez kötelező, és a kötelezőket azért sokszor nehéz behúzni. Én többször láttam ebben a szériában a litván csapatot játszani, azért annyira nem bambák. A labda sem annyira zavarja őket. Mindig említem, hogy a bolgárok ellen otthon hiába a korai piros lapjuk, volt bennük tartás, tudtak helyzeteket kidolgozni emberhátrányban. Aztán pár napja ezt a semmirekellő bolgár együttest meg is verték, ami nagy siker arrafelé. Egész biztos, hogy pozitív a hangulat. Új stadion, még a spori is viszonylag új, mármint ezen a szinten. Reméljük hogy nekünk meg az érzés lesz új, hogy egy selejtező sorozat végén nem matekozni kell, hanem egyszerűen leülni, és nézni a meccseket.

Ugyanakkor azt láthattuk, hogy a szerb csapat főleg Fityó oldalán tudott kárt okozni. Fiola szerintem tuti nem lesz kezdő, nagyon látszott rajta, hogy nincs formában. Szó szerint lassú volt. A kapott gólnál meg érződött Orbán hiánya. A labdakihozatalok, a hazaadások is rendre hoznak hibákat, Litvánia meg igazából tét nélkül játszik, és annyira tényleg nem rosszak, hogy egy góllal végződő akciójuk legyen. Megfogadtam, hogy ha 2.00 feletti szorzó lesz, akkor nem habozok, és megrakom, márpedig ez a szorzó bőven felette van, sőt ennél még jobb odds is van a piacon.

Litvánia - Magyarország: Litvánia által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp