Gigantikus hullámvölgyben van az Union és valós esélye nagyon kevés van arra, hogy épp az olasz bajnok ellen keveredjen ki a slamasztikából. Rudi Garcia semmiképp sem ér fel Spalletti magaságába, azonban arra jó ez a Napoli, hogy Berlinben fontos lépést tegyen meg a továbbjutás felé.

Standard sztori az Union esete. Kiscsapat, évek óta nagy eredmények, Fischer kimaxolta a csapatban rejlő lehetőségeket, azonban egy idő után elfogy a kraft. Egyértelműen látszik a németek vergődése az utóbbi hetekben, és már nem csak a nemzetközi kupa sok, hanem a Bundesligában is rendszeressé vált az égés. Hét zakó zsinórban úgy, hogy mindössze két félidőt nyert meg a csapat, akkor is az első félidő, nyerő pozícióit bukta be a másodikban. Egy jellemző adat az Union bajnoki meccsein megszülető gólokról és azok alakulásáról: Eddig a kilenc forduló alatt 34 találat esett találkozóin, ebből mindössze 13-at szereztek a berliniek. Azonban míg az első félidő gólaránya 10:8 a javukra, addig a második félidőkben 3:13 ugyanez a mutató. A korábban szívósan védekező, egymást kisegítésére építő játék megbomlott. A szokásosnál sokkal több kapura lövési lehetőséghez jutnak ellenfeleik, átlagban 11,67-szer mérkőzésenként, ebből a második félidő a gyengébb 6,67/meccs. Ugyanez a mutató a BL-ben még gázabb, bár a Real az első fordulóban (31) megszórta őket, két forduló után az átlaguk 21,5. Nyilvánvalóan mutatják az adatok, hogy bajban van most az Union, valószínű, hogy a második félidőben csúcsosodik ki most is a minőségi különbség. Egyszerű a képlet egyébként. Amíg eddig szívből, szervezettségből a második/lecsorgó labdák rendre az Unionhoz kerültek, most ez átfordult. A második szándékú sanszokat rendre az ellenfelek érvényesítik, aminek a vége az növekvő elszenvedett kapura lövések száma és a gólok.

Ugyan van fontos hiányzó vendégoldalon (Osihmen), mégis sokkal kompaktabb most a Napoli az Unionnál. Alap, hogy érdemes rámenni majd a szögletekre. A nápolyiak Serie A-s a mérkőzéseinek 88,89%-ban volt legalább 8 sarokrúgás, átlagban 10,44. Ugyanez a BL-ben 19,5! két találkozó után. Gólok tekintetében is jól áll az olasz bajnok, hiszen a főtáblás meccseik mindegyik félidejében betalált, és a bajnokikon szerzett átlaguk 2,22.

Úgy vélem, hogy Osihmen hiányában is van elég gólvágó olasz oldalon: Politano, Raspadori, Kvaratskhelia révén, hogy csak a csatárokat említsem. A Real ellen elbukott nápolyi meccsük után, a szétesett németek ellen kötelező a három pont a vendégek számára, és adatok nem hazudnak, meg lesz ez. Zielinskiék a második félidőben szokás szerint megtörik majd az Union ellenállását a középpályán, és rendre jönnek majd a vendég lehetőségek, amiből vélhetően a gólok is!

1. FC Union Berlin - Napoli: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp