Elérkeztünk az idei szezon első El Clasicojához és egy több szempontból is érdekes összecsapás vár ránk, ahol személy szerint a vendégeket favorizálom inkább az eddigi teljesítmény és a jelenlegi forma alapján.

Elsődleges szempont, ami lehet csak számomra egy érdekes tény, az a Barcelona ideiglenes stadionja. Az idei szezont a barcelonai "Estadi Olimpic" stadionban kénytelenek lejátszani, mivel a Nou Camp felújítás alatt van, dehát ez egy kicsi 55 ezres, futópályával ellátott, focihangulathoz hozzá nem adó, jellegtelen stadion. Az eddigi meccsek átlag nézőszáma mindössze 40 ezer körül mozgott, ami nem a Nou Camp 90 ezres embertömegéhez hasonlítható. Ez a tény a hazai pályából máris egy semleges helyszínné változott át a szemembe.

A második szempont a sérülés hullám, ami jelenleg jobban súlytja a Barcelonát. Jó pár meccsen a jól beugró fiataloknak, és a szerencsének köszönhette a Barcelona, hogy sikerült begyüjteniük a három pontot, 16-17 éves csodagyerekek ugrottak be Xavi hívására és bizonyították, hogy lesz helyük rövid időn belül a felnőtt csapatban. Itt a lényeg a jövő időn van, hiszen egy ekkora súlyú és múltú párharcot nem lehet rábízni pár cseperedő játékosra.

Ezzel szemben a Real Madrid egy összetettebb, tapasztaltabb csapat képét kelti az útobbi időben, Vinicius, Rodrygo, Bellingham hármas bármelyik csapat orra alá borsot tud törni. Ancelotti remekül látta meg a Bellinghamben rejlő tehetséget és remekül építette köré a csapatot. Ez is a különbség lehet hosszú távon a Real Madrid felé a Barcelonával szemben, hogy míg Perez bátran letehet +100 milliót egy játékosért, addig a Barcelona csak a kölcsönszerződésekkel tud lavírozni és minden szezon elején kérdéses, hogy kit szabad és kit nem nevezniük a pénzügyi helyzetük miatt.

Nálam jelenleg egy jobb és magabiztosabb csapat képét mutatja a Real Madrid, ezért az x2 irányába mozdulok el.

FC Barcelona - Real Madrid: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp