Manchesteri derbivel zárul a vasárnapi meccsdömping a Premier Leagueben, amelyet a vendégek inkább várhatnak, mint a hazaiak, ugyanis az elmúlt hetekben(hónapokban/években) mutatott teljesítmény alapján Guardiola jóval esélyesebb ezen a találkozón véleményem szerint.

Valami nem akar összeállni a hazaiak oldalán, Ten Haag már második évét kezdte meg, megkapott mindent, nyáron sok szakértő szerint az angol klubok közül a legjobb átigazolási ablakot nekik sikerült zárni, sok tátongó lyukat sikerült betömni, ennek ellenére nem áll össze a játék, nincs elképzelés, sokszor ötlet nélkül adógatnak és labdát birtokolnak és a technikás játékosaiktól várják a villanást. Az elmúlt három meccsüket megnyerték mind 1 gólos győzelmekkel, de vagy egy távoli bomba kellett a három ponthoz, vagy pedig egy utolsó perces Onana büntető védés. Nyeregetnek, de zörög a gépezet, és ez ha rövid időn belül nem változik akkor Ten Haag idő előtt repülni fog.

Manchester Citynél továbbra is brutál keret van, szinte minden posztra 2-3 extra klasszis játékosa van Guardiolának, aki remekül tud sakkozni a taktikával és a felállásokkal. Egyetlen poszton van hatalmas hiány, az pedig a 6-os poszt, ha Rodri nincs nagyon nagy bajba tudnak kerülni, idei három vereségük is akkor következett be, mikor ő eltíltását töltötte. Mai meccsen viszont minden bizonnyal ott lehet, ami nagy előny fog lenni, hiszen bátran támadhatják le a MU védőit, mert ha sikerül kihozni a labdát ott lesz Rodri aki meg fogja állítani az átmenetből nagyon erős MU kontráit.

Jelen helyzetben mind játékban, mind elképzelésben jobban állnak a vendégek, ők az esélyesebbek a mai találkozón, amit szerintem be is fognak tudni húzni.

Manchester United - Manchester City: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp