Ingadozó formát mutat a City, képes lehet ezt kihasználni ezt a még inkább rapszodikus United?

Valószínűleg nem. A Manchester Unitednél nagyon mélyről jövőek a gondok, Ferguson távozása után egyetlen olyan idényt sem produkált a csapat, amelyre azt lehetne mondani, nem volt csalódást keltő. Mert a Manchester Unitednél egy-egy FA Kupa vagy Európa Liga trófea az nem nevezhető sikernek, bár a körülményekhez képest persze nyilván dicsőségnek érhették meg a gárdánál. A tulajok (Glazerék) körüli bizonytalanság, a komplexum hiányosságai, hiányzó posztok a vezetőségben stb. mind olyan tényező, melyek döntő hatással vannak a csapatra is. Hiába ömlik a zseton, valahogy nem tudja összerakni egy edző sem a csapatot, pedig többen is nagyon jól kezdték a karrierjüket a Unitednél. Van akinél a mutatott játék okozta a bukást (Mourinho) de olyan is volt, aki képtelen volt megfelelő tekintélyt kialakítani magának (Solskjaer). Jelenleg épp egy 3 meccses győzelmi szériában van a csapat, amire legutóbb csak a tavalyi szezonban volt példa, de érdemes azért megemlíteni, hogy ebből 2 találkozón is csak a csodának köszönhették a győzelmet. Rashford eszméletlenül gyenge játékot produkál, teljesen érthetetlen a tavalyi szezon után ez a visszaesés. Hojlund sem tudott még beilleszkedni, rendre elpuskázza a lehetőségeket, Bruno Fernandes villant alkalmasint zsenialitásából, de ő is bele tud szürkülni a csapatba. Antonynak sem tett jót a balhéja, míg Sancho még a keret közelébe sem kerülhet. A sérülésekkel is hadilábon áll a gárda, főleg a védelmet tekintve, bár Maguire és Onana felemelkedése talán nem pár fordulóig tartó széria lesz, amiból jól jöhetnek ki a pirosmezesek.

A Citynél jött Angliában 3 vereség (2 bajnoki és egy ligakupás) ami egyértelműen kudarc volt a csapatnak, évek óta nem fordult elő velük ilyesmi. Rodri azonban már újból játszhat, és Haaland is bombaformában, a góllövőlista éléről várja a találkozót. Alvarezre is mindig lehet számítani ha góllövésről van szó, és úgy tűnik simán elbírják az égszínkékek De Bruyne sérülését és Gündogan eligazolását. A hazaiakkal ellentétben még pihentetni is tudtak kulcsjátékosokat, így erejük teljében látogatnak a városi riválishoz.

A Manchester United 22, a Manchester City 13 tétmérkőzés óta nem játszott döntetlent, és bár a nagy számok törvénye alapján ez a sorozat akár ma véget érhet, úgy gondolom a döntetlenvadászok nem járnak jól, ha erre a meccsre húzzák be a remit. A jelenlegi formát tekintve is igencsak a City felé billen a mérleg nyelve, az öltözői hangulat sem lehet a legjobb az Old Traffordon, és pihentetni sem tud szinte senki Ten Hag, egy kifacsart gárda fog ma felmenni a Vörös Ördögök részéről. A vártnál simább vendégsikert prognosztizálok.

Tipp: 1-3

Manchester United - Manchester City: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp