Ebben a 12 -es mezőnyű, már megszokott magyar élvonalban egy-egy jó sorozat vagy rossz sorozat teljesen átrendezheti a tabellát, s lám a Paks is a semmiből ott van a bajnoki címvédő Fradi nyakán, pedig semmi ördöngősséget nem csináltak a tolnaiak, csak játszották a megszokott focijukat, melyhez egy szervezettebb védekezést is tudtak csatolni és ez lett az eredménye.

A Paks egy meccsel többet játszva, egy ponttal lemaradva biztosan a második a táblázaton és most a fővárosi kék-fehéreket az MTK -t fogadják.

Horváth Dávid remekül összetette ezt az MTK -át, szeptember 23 -án még úgy futottak ki a Hidegkuti Nándor Stadionban a Ferencváros elleni örök rangadóra, hogy, ha nyernek, akkor ők veszik át az NBI éllovasa titulust, erre jött egy libatömés (1-6 (bocsánat a hasonlatért), és onnan minden a feje tetejére állt, sorozatban négy bajnoki vereséget könyvelhettek el, Bobál achilles-ín szakadása is közrejátszott abban, hogy rengeteg gólt kaptak ak a kék-fehérek. Így nyeltek be a Fehérvár ellen egy 0-3, a Puskás ellen egy 0-5 -t és végül a sereghajtó Mezőkövesd is ugródeszkaként használta őket (0-1).

Az ESMTK elleni kupa siker (4-0) picike gyógyír lehet csak a sebekre. Az MTK hirtelen a dobogó legtetejének közeléből újra a veszélyzóna közelébe sodródott vissza.

A Paks ellen most sem vezethet eredményre a bekkelés. Pakson rendre sok gólos csörtéket vív a két csapat, visszamenve az időben 4-0, 3-2, 3-1, 4-0 -as végeredmények születtek.

Az eső vigasztalanul esik, de azt mondom vannak olyan gólképesek, főleg a paksiak, hogy mindegyik játékrészben essen legalább egy-egy találat.

Paksi SE - MTK Budapest: Gól mindkét félidőben - Igen/Nem tipp