Adott egy jó formában levő hazai csapat illetve egy elképesztő mélyen levő vendég. Hogy melyik csapat jöhet ki ebből jobban az aligha lehet kérdés, inkább csak a különbség megválaszolása esetén ütközhetünk nehézségekbe.

A Napoli hat pontjával nem áll rossz helyen a csoportban miután csak a Real Madrid ellen kaptak ki ami abszolút beleférhet. A csoport második helye volt előzetesen is a minimális cél és elvárás a csapattól, amit eddig maradéktalanul teljesítenek azzal, hogy mindkét idegenbeli meccsüket megnyerték. Pár hete már összecsapott a két csapat és bár akkor alig volt különbség a csapatok mutatott játéka között, mégis az olaszok örülhettek. A köztük levő orbitális különbség most hazai pályán még inkább kijöhet Osimhenék javára aki combsérülés miatt továbbra sem lesz bevethető állapotban. A csapat viszont nélküle is borzasztó erős. A Serie A-ban is kezdik összekapni magukat, már a negyedik helyen állnak miután a hétvégén sima győzelmet arattak a Salernitana otthonában.

Urs Fischer alatt alaposan inog a kispad annak ellenére hogy mekkorát mentek az előző szezonban. Ég és föld a két szezon közti különbség, ugyanis idénre hihetetlen mértékben visszaestek. Immáron 12 mérkőzést buktak egymás után a bajnokságot, kupát és BL-t is beleértve ami abszolút az elképzelhetetlen kategória(mint számomra a mai győzelmük is az lenne).. Van néhány sérültjük mint például Schäfer András is, de ezt a szintű visszaesést kár lenne arra fogni. Hétvégén ismét egy kijózanító vereségbe szaladtak bele amikor a Frankfurt verte őket simán 0:3-ra..

Egy szó mint száz, kizártnak tartom hogy itt ne a Napoli örülhessen a végén. Speckózom egy félidő tippel, szerintem addig sem húzza ki a német csapat.

Várható kezdő11-ek:

Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Natan, M. Olivera – Zielinski, Lobotka, Zambo Anguissa – Politano, Raspadori, Kvaratskhelia

Rönnow – Knoche, Bonucci, Leite – Juranovic, Khedira, Laidouni, Gosens – Becker, Behrens, Fofana

Tipp: 3-0

Napoli - 1. FC Union Berlin: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp