A két csapat nevéből adódoan egy igazi rangadóval zárul a PL aktuális fordulója, viszont ha a két csapat elmúlt éveit nézzük már korantsem használhatjuk a "rangadó" jelzőt, ennek ellenére meg van a Chelsea keretében az a plusz, amivel meglepetést tudnának okozni Guardioláék ellen, viszont nem hiszem, hogy ez ma meg tudna valósulni.

Érdekes meccset játszott a Chelsea hétfőn a Tottenham ellen, volt ott az első félidőben minden, de nagy győzelmet aratva sikerült idegenben behúzni a három pontot, viszont ez nagyban köszönhető Postecoglou kamikázé taktikájának, aki 9 emberrel is a félpályáig tolta a védelmét és a védők mögé belőtt labdákból tudtak három gólt szerezni Sterlingék, tegyük hozzá, hogy egy jó formában lévő csapat ennek a töbszörösét is meg tudta volna lőni azon a mérkőzésen. Nem rossz csapat a Chelsea, minden meccsen vannak jó periódusai, egy 20-30-40 perc, amikor taktikailag sokkal jobbak az ellenfelnél, de az összeszokottság hiánya miatt ebből ritkán tudnak élni.

A mai ellenfelük pedig a City, ha nem vagy végig toppon ellenük elég egy 10 perces kihagyás és rögtön büntetnek, Haaland továbbra is termeli a gólokat, Alvareznek sikerült megkapni a helyét a csapatba még Haalanddal együtt is, Jeremy Dokunak nem kellett egy fél év, mint Grealishnek, hogy betanuljon, jött és varázsol. Eszméletlen a keret mélysége és a variációs lehetőségek, amivel Guardiola sakkozhat, már-már igazságtalan a többi csapatra nézve az az előny amivel a City rendelkezik, de hát ilyen világban élünk, ezen kár rágódni.

Jobb csapat a City, s bár szerintem lesznek periódusok a meccs szakaszaiban, amikor Pochettino csapata az ellenfél felé fog tudni kerekedni, itt a három pont a vendégeké fog lenni szerintem.

Chelsea - Manchester City: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp