Akár hogy keresem a mai tutit, nem igazán találok ennél jobbat, mint a City-siker. A szorzó emelkedik, aminek az okát én nem tudom, de otthagyni meg nem fogom az 1.83-mat.

Először is az utolsó hat egymás elleni találkozón a Manchester City legyőzte a Chelsea. Idegenben, otthon, semleges környezetben, tök mindegy, milyen sorozat vagy kupa, rendre a City nyert.

Jobb edző, talán ez nem lehet kérdés. Pep már évek óta formálja a City-t, nagyjából a csúcsra is ért a BL-ben, ugyanakkor a csapat éhes maradt. Haaland volt az utolsó láncszem a sikerhez. A Chelsea az Abramovic-era után még rövid távon tartotta magát, de manapság azért látszik, hogy ez nem ugyanaz a csapat.

Még mindig egy formálódó társaság, és csak azért középcsapat, mert annyira tényleg nem rossz, meg a szerencse is mellé állt, mint pl. a Tottenham elleni meccsen a dupla hazai piros lap. A STamford Bridge nem bevehetetlen vár, a mérleg otthon 1-2-3, kb nyerni járnak arrafelé a csapatok.

Óriási különbség minden szinten, amíg pl a City-nél a világ legjobb befejező támadója játszik, addig a Chelsea-nek Drogba távozása óta nincs normális csatára. Láttam egy-két Chelsea meccset úgy félig-meddig, igazából ez a Palmer gyerek mozgott még úgy-ahogy jól, de úgy csapatként olyan sok esélyt nem látok egy City ellen.

Nem is annyira offenzív csapat ez a Chelsea, rengeteg olyan alkalom van, amikor mehetne a támadás előre is, inkább visszafelé passzolnak. Márpedig ha pozíciós játék lesz, nem hiszem, hogy abból a Chelsea jól fog kijönni. A City-nél rengeteg játékos képes bontani, akár Grealish, akár Foden, akár Silva, ott de Bruyne nélkül sem áll meg az élet.

Akárhogy nézem, az utolsó hat egymás elleni meccsen a Chelsea gólt sem lőtt, azért úgy nehéz...

Chelsea - Manchester City: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp