Péntek este két mérkőzéssel veszi kezdetét a Bundesliga 2. 16. fordulója, melyből én egy gólos tippel a Hannover 96 - Karlsruher SC találkozót célzom meg, melyet Hannover városában a Heinz-von-Heiden-Arenában játszanak le. A hazai pálya előnyének általában jelentősége van, mely hatványozottan igaz a mostani pályaválasztóra is. Azért az az átlag 40-45 ezer ember bele tudja hajszolni az övéit a győzelembe és ez még akkor is igaz, ha nem minden esetben sikerül győzniük a zöld-feketéknek. Viszont az erre való törekvés megkérdőjelezhetetlen esetükben, ezért gondolatom szerint ma is berámolnak legalább két gólt a Karlsruher hálójába, ami vagy elég lesz a győzelemhez, vagy nem. Azért a bizonytalanság, mert a vendégcsapatban is van annyi potenciál, mely elég a gól, gólok szerzéshez. Ha ezt a két tényt összehozom, akkor kikerekedhet itt egy gólokban gazdag összecsapás.

Hónapokkal ezelőtt már foglalkoztam Stefan Leitl csapatával pontosan egy hazai duplázás okán. Akkor nagyon, de azóta is stabilan hozták a hazai duplákat Cedric Teuchert vezérletével a hannoveri srácok. Viszont most két olyan játékos, az egyik maga Cedric Teuchert a másik az eltiltását töltő Louis Schaub, fog hiányozni a hazaiaktól, akik azért ha nem is nélkülözhetetlen láncszemei a támadójátéknak, de nem árt ha a pályán vannak. Hiányuk inkább az idegenbeli mérkőzéseken érzékelhető, mert hazai környezetben Havard Kallevik Nielsen is kellően hatékony. A múlt heti idegenbeli kudarcukat biztos, hogy feledtetni szeretnék szurkolóikkal, ahhoz viszont szerintem gólok kellenek.

A tippemhez azért a vendégcsapat hatékonysága is szükségeltetik. Hiába állnak csak a 14. helyen a táblázaton, hiába gyenge az idegenbeli teljesítményük, egy-két gólra bárhol bárki ellen képesek Christian Eichner legényei. Ráadásul most három veretlenül megvívott bajnoki találkozóval a hátuk mögött érkeznek a mérkőzésbe, tehát az önbizalma is rendben lehet a kék-fehéreknek. Az már csak hab a tortán velük kapcsolatban, hogy náluk játszik egy bizonyos Budu Zivzivadze, akit mi magyar szurkolók is jól ismerhetünk. A főként csak epizódszerepeket kapó kiváló támadó csapata legutóbbi két mérkőzésén 3 találatot jegyzett. Most kíváncsian várom, hogy mennyi játékperccel és hány találattal zár a góllövő cipőjét megtaláló grúz csatár.

A hazaiak az élmezőnyhöz szeretnének tapadni, a vendégek az osztályozós helytől távolodni, ezért egy éles találkozóra van kilátás. Ebből következik, hogy mind a két féltől gólt, gólokat várok, ami elég kell legyen a tippem zöldüléséhez.

Hannover 96 - Karlsruher SC: Gólok száma - Felett/alatt tipp