A bajnokok Ligája csoportkörének utolsó játéknapját rendezik. Ahogy arra lehetett számítani a sorsolás után a Dortmund-PSG-Newcastle-Milan négyesénél maradnak izgalmak az utolsó fordulóra is.

A Dortmund továbbjutott 5 kör után, így a hatodik meccsén már csak a csoport-elsőség bebiztosítása a cél, amit egy döntetlennel is elér. A Párizsnak is jó eredmény lehet a döntetlen a továbbjutáshoz, de akkor a léte a másik mérkőzés eredményétől függ. A Párizs azonos pontszámnál a Milan ellen jobb, a Newcastle ellen rosszabb. Ezért is lenne fontos a PSG-nek nyerni. Már az egy-gólos PSG-győzelem is Ugartéék első helyét jelenti, és ha ez összejön, egészen biztosan elkerüli a fő esélyeseket, a Bayernt, a Real Madridot és a Manchester Cityt.

Nincs jó formában Terzic csapata, az előző három összecsapása közül egyet sem nyert meg. Szeptemberi meccsük a PSG 2-0-ra nyerte meg, mezőnyben sokkal jobban érvényesült a hazai csapat akarata. A mérkőzés kulcsa lehet a párizsiak szempontjából, hogy a stabil középpálya mellett a védelem szélein Hakimi és Hernandez a támadások építésénél többet képes hozzátenni, mint Wolf és Bensebaini. Marquinhos és Skriniar Füllkrugot tudja semlegesíteni, mert Füllkrug legfőbb erénye nem a sebessége. Hummels és Slotterbeck ezzel szemben nagy bajban lehet, ha Mbappéval vagy Kolo Muanival kell versenyt futni. A Newcastle elleni előző BL-mérkőzésen Barcola is sokszor került gólhelyzetbe, de képtelen volt betalálni.

Én erősebbnek tartom a PSG védelmét, Mbappé pedig top befejező. A Dortmundnak a hétvégén az Augsburg elleni bajnoki lesz fontosabb, mert jelenleg Terzic csapat nem áll BL-indulást érő helyen.

Borussia Dortmund - Paris SG: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp