A hétvégét egy német másodosztályú mérkőzéssel, a Hertha BSC - VfL Osnabrück találkozóval nyitom, melyet a berlini Olympiastadionban játszanak le valószínűleg több mint 30 ezer hazai fanatikus szurkoló előtt. Mivel 2023-ban mind a két csapatnak ez az utolsó tétmérkőzése, ezért egyik fél részéről sincs mire tartalékolni, bele kell állni a találkozóba és hajtani ami a csövön kifér. Ha így lesz, márpedig szerintem így lesz, akkor gólokban sem leszünk híján és a 90 perc végére összehozhatják nekünk a felek a minimum 3 találatot.

A mi Dárdai Palink edzette hazai alakulat kicsit hektikusan kezdte a szezont, mely az első 5 fordulóban mindjárt négy vereséget eredményezett számukra. Volt a berliniek háza táján akkortájt minden, személyeskedés, egymásra mutogatás, fegyelmi eljárások stb. stb., de Dárdai szakértelmével és pedagógiai módszereivel felülkerekedett minden problémán. Olyannyira, hogy a Hertha, melyről hónapokkal ezelőtt már lemondtak a szakemberek a feljutást illetően, ismét lőtávolba került a dobogóért folytatott küzdelemben. Igaz, hogy jelenleg csak nyolcadikok a tabellán, de az osztályozót jelentő harmadik helyezés a forduló előtt csak 4 pontra volt tőlük. Most egy esetleges győzelemmel faraghatnak is ezen a különbségen és ettől nagyobb motiváció szerintem nem is kell a hazai kék-fehérek számára. Paliék egyébként is szeretik az eredményes támadó focit, sőt rá is vannak kényszerítve, mert jelen állapotukban a védelmük sebezhető. Ennek javításán biztos munkálkodnak majd a téli szünetben, de jelenleg még arra sem vennék mérget, hogy a mai meccset le tudják hozni kapott gól nélkül. Ha mégsem kapnának gólt, akkor sem kell aggódnunk, mert a Haris Tabakovic, Florian Niederlechner fémjelezte támadószekció önmaga is képes lehozni számunkra a 3 találatot. Tabakovic egyébként is hosszú gólcsendben szenved, tehát pont itt az ideje egy kis varázsláshoz.

Az újonc Osnabrück is gyengén kezdte a szezont, de Ők a szinten tartás szellemében gyengén is folytatták. Nem véletlen hogy liga utolsók és nem kell hozzá nagy bátorság kijelenteni, hogy a kiesésre talán nekik van a legnagyobb esélyük. Azzal nem lehet vádolni a vendégeket, hogy ne próbálkoznának meg változtatni a helyzetükön, hisz bő két hete Uwe Koschinat-ot nevezték ki a csapat élére vezetőedzőnek, de gyenge alapanyagból csak gyenge minőséget lehet gyártani. A hétvégi hazai döntetlenjük a St. Pauli ellen azért figyelemre méltó eredmény, de a statokat böngészgetve ez a bravúr is inkább a vendégek bénázásának köszönhető. Sérülések és eltiltások miatt az amúgy sem erős keretük tovább gyengül, de a német mentalitás egyszerűen számukra sem engedi meg a bunkerfocit. Emiatt azt sem tartom kizártnak, hogy belenéznek egy kiadós vereségbe.

Várhatóan feltöri majd a háló a vendégcsapat játékosainak a hátát a nagy hazai nyomás miatt, melyet az egyik sportcsatorna jóvoltából Magyarországon is láthatunk majd. De számomra az a lényeg, hogy rezdüljön is az a háló legalább háromszor.

Hertha BSC - VfL Osnabrück: Gólok száma - Felett/alatt tipp