Hétközi fordulóval búcsúzik 2023-tól a Bundesliga 1. küzdelemsorozata, melyből első körben a keddi játéknap Borussia Dortmund - Mainz 05 összecsapását választottam játékra. Az esélyek nem csak azért tűnnek egyértelműnek, mert az 5. helyezett fogadja a 17. helyezettet, hanem azért is, mert a BL indulást érő helyekért küzdő Dortmund egyszerűen jobb csapat mint a Mainz. Hogy ennek érvényt tudnak-e szerezni az majd kiderül, én mindenesetre egy ázsiai hendikeppel lebiztosított két gólos győzelmet várok tőlük.

Nehéz, megerőltetett őszön van túl Edin Terzic Dortmundja, mely a Német Kupát leszámítva összességében nem teljesített rosszul. A bajnokságban továbbra is versenyben van az egyenesági BL csoportkört érő első négy hely valamelyikéért, az idei BL sorozatban pedig nem kis bravúrt végrehajtva jutott túl a csoportkörön. Ha nincs ez a megerőltető küzdelem a PSG, Milan, Newcastle trió ellen, akkor valószínűsítem, hogy a bajnokságban is jobban állnának, de hangsúlyozom, hogy még itt sincs veszve semmi. Viszont ezen az idei búcsúmeccsen ehhez nem hibázhatnak Marco Reus-ék. Füllkrug, Malen, vagy éppen Brandt révén megvannak a sárga-feketéknek azok a minőségi játékosai akik realizálhatják a tippem, de ehhez a helyzetkihasználásukon feltétlenül javítaniuk kell.

Nehéz helyzetben vette át a Mainz kispadját Jan Siewert november elején. Akkor hirtelen megverték a Lipcsét hazai pályán 2:0-ra, megszerezve ezzel az első és mindeddig utolsó győzelmüket, majd az azóta lejátszott öt bajnokijukon összesen lőttek egy gólt. Ettől függetlenül a nehezen verhető csapatok közé sorolnám Őket, de nem egy motivált Dortmund ellen. Így is törtek már elég borsot mostani vendéglátójuk orra alá, lásd. az előző bajnokság utolsó fordulója, tehát most már elérkezett az idő, hogy valaki rendesen beárazza Őket. A sérült listájuk az "kellemesen" hosszú, tehát a meglepetést én a magam részéről kizárnám.

Szép, közönségszórakoztató és eredményes játékot várok a hazaiaktól, mellyel megörvendeztetik a Signal Iduna Park 80 ezres publikumát.

Borussia Dortmund - Mainz 05: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp