Megkezdődött a Seria A-ban a második, úgynevezett tavaszi kör, ahol az együttesek második alkalommal játszanak egymás ellen a 2023/24-es bajnoki kiírásban. Ezzel egy időben elkezdődött a téi átigazolási szezon is, a hazai együttesnél eddig egy érkező, míg a vendégeknél három érkező és kettő távozó, igaz, ezek nagy része kölcsönök.

A hazai együttes kerete sokkal jobb, ez nem is kérdés, azonban a vendégeknél is van egy-két nagy név. Ott van a Frosinone csapatánál Pol Lirola, Barrenechea vagy épp a szintén Juvétól kölcsönben szereplő Kaio Jorge vagy épp a korábban Real Madrid játékos, Reinier, akinek nagyon nem megy ebben a szezonban sem.

A két együttes őszi mérkőzését a Frosinone nyerte odahaza, méghozzá egy nagyon jó első félidei teljesítménynek köszönhetően. 24 perc után már 2-0-át mutatott az eredményjelző tábla, és ugyan a második félidőben már 73%-ban birtokolta a labdát az Atalanta és kétszer annyi lövésük is volt, mint az első 45 perc során, csak a szépítésre futotta Gasperini együttesétől. Érdekesség, hogy az egymás elleni mérkőzéseik első és eddig egyetlen Frosinone győzelmét hozta az augusztusi összecsapás, a mérleg 4-2-1, legutóbb 2019-ben találkoztak.

Az Atalanta a Milan elleni Coppa Italia elleni összecsapás után még egy nappal később lejátszott egy felkészülési mérkőzést, ahol 11-0-ra nyertek a Serie D-s Real Calepina ellen. Érdekesség, hogy egyáltalán nem tartalékos csapat játszott, az első félidőben Zappacosta és Scamacca is duplázni tudott.

A hazai együttes jelenleg három fronton van még versenyben, a jó hír, hogy egyelőre semmilyen tartalékolás nem kell, hogy szóba kerüljön. Az EL-ben az első helyen végeztek, ezzel pedig erőnyerők lettek, és nem kell szerepeljen a playoff körben, illetve Olasz Kupa mérkőzésük is csak áprilisban lesz legközelebb.

Hazai pályán nagyon jól szerepel az Atalanta, legutóbbi négy tétmérkőzésükön három alkalommal is rúgtak legalább 3 gólt, köztük a Milannak is még december elején. Ha a Coppa Italia mérkőzéseit nem veszem, akkor a Frosinone valami írtó gyenge idegenbeli mutatót tud felmutatni, igaz, ott a Napoli elleni kupagyőzelem nagyon nagyot szólt (0-4). Zsinórban hét vereség a bajnokságban otthonuktól távol, több alkalommal is kaptak legalább három gólt, ami ma is elég lenne a tipp zöldüléséhez.

Sima hazai győzelmet várok, a tippem az, hogy lesz legalább három hazai gól.

Atalanta - Frosinone: Atalanta által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp