Két nagyon ellentétes formában lévő együttes találkozik egymással a Serie A hétfő esti mérkőzésén. Míg az utóbbi egy hónap során a Gasperini vezette Atalanta látványosan magára talált, addig a hozzájuk vendégségbe érkező Frosinone hat meccs óta nyeretlen a bajnokságban. Az elmúlt hetekben sorra jönnek a zakók, s az Olasz Kupából is kipottyantak a múlt héten a Juventus ellen.

Nem meglepő tehát, hogy a fogadóirodák egyöntetűen a bergamóiak sikerét várják. Így vagyok ezzel én is, viszont a sima hazai kimenetel szorzója (1.41) nem üti meg a Gurus-tippek minimális odds-követelményét. Ennek következtében a második legerősebb megérzésemet küldöm játékba a mérkőzés kapcsán.

A fellendülő formának köszönhetően a gólgyártás is beindult az utóbbi hetekben az Atalantánál. Egyedül a Lecce úszta meg egyetlen kapott góllal a vendégeskedést a Gewiss stadionban, ellenben a Salernitana belefutott egy négyesbe (4:1), Sassuolo (3:1), de még az AC Milan kapujába berámoltak hármat Koopmeinersék (3:2). Ami viszont feltűnő, hogy a fentebb említett Lecce kivételével mindegyik csapat ugyanakkor eredményes tudott lenni ellenük. S ez a jelenség adja mostani tippem táptalaját.

Bár a Frosinone igencsak rossz szériát produkál a közelmúltban, Eusebio di Francesco legénységét azért kár lenne leírni. Az olasz kiscsapatok közül egyértelműen ők idén üde színfoltját képezik a Serie A-nak. Bár most jelentősen visszacsúsztak a mezőnyben, pár héttel ezelőtt a stabil felsőház sem tűnt elérhetetlen célnak. Nem mellesleg az egész tabellát tekintve a Frosinone meccsein szép számmal esnek gólok. Lőni is tudnak, ha azon múlik. Ezt támasztja alá, hogy a mezőny hátsó felében tanyázó együttesek közül ők számítanak a leggólerősebbnek 25 szerzett találatukkal. Viszont védelmük az egyik leggyatrább.

Szétnéztem hiányzók terén is. Hazaiak oldalán Lookman Afrika kupás hiánya ugyan érvágás lehetne, viszont látható, hogy nélküle is megy azért az Atalanta szekere. Marten de Roon a Milan elleni kupameccsen szenvedett állítólag enyhe agyrázkódást, így az ő játéka kérdéses lehet hétfő este. A védelemből Toloi és Hateboer maradhat távol sérülés miatt.

A vendégek oldalán már hosszabb egyes információk szerint a maródiak listája. Baez, Cuni, Oyono és Marchizza sem biztos, hogy a pályán lesz, ugyanakkor visszatérhetett a keretbe Mazzitelli és Arijon Ibrahimovic is.

Mindent összevetve akármilyen felállások legyenek is, szerintem ez a csörte alapjáraton magában hordozza a gólokat. Hazai pályán az Atalanta egyértelműen támadólag lép majd fel a Frosinone ellen, s itt a Guruban már most akad olyan elemzés a meccs kapcsán, mely csak a bergamóiak oldalán számol legalább három dugóval.

Nos, nekem összességében mindegy lenne melyik csapat lövi a gólokat, csak szállítsák le a három találatot. Olvastam a neten olyan külföldi tippadó oldalt, ahol egyenesen 5:1-es Atalanta sikert prognosztizálnak. Reméljük egyikük sem téved, ezáltal az én tippem is simán zöldül majd az este folyamán.

Tippem: 3:1-re nyer az Atalanta

Atalanta - Frosinone: Atalanta által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp