A Túria folyó partján rangadóval zárják a spanyol élvonal szombati játéknapját. A szebb napokat látott BL döntős Valencia az EL rekord bajnok Sevilla együttesét fogadja. Tavaly a Valencia, idén a Sevilla küzd kisebb-nagyobb meglepetésre kiesési gondokkal.

A Valencia Ruben Baraja iránytásával az új szezonban magára talált és a fiatalabb játékosokat is beolvasztva a gépezetbe, hozva a szokásos jobb hazai formát megszilárdította a Primera Division középmezőnyében a helyét. A Sevilla pedig látványosan vergődött az idény elején. Az immáron az Olympiakosz Pireuszt a Fradi ellen iránytó sikeredző Mendilibar állásába került a gyenge rajt, utána pedig az uruguayi Diego Alonso is alig két hónapig melengethette a kispadot az andalúziaiaknál.

Úgy néz ki Quique Sanchez Flores az, akinél megtörténtek a változások és a csapat elkezdett futballozni. Bár most is rengeteg sérül és maródi hátráltatja a jó eredményeket, a Rayo Vallecano elleni idegenbeli 2-1 illetve a múlt heti Atletico Madrid ellen a Ramón Sanchez Pizjuánban megnyert rangadó (1-0) erősen azt mutatja, hogy elindult valami Sevillában.

A Sevilla azonban még, ha helyes vágányra is került nem azt jelenti, hogy innentől sorozatban nyerheti a meccseket.

A Mestalla továbbra is az a kisebb katlan a La Ligában, ahol keservesen kell izzadni akár egy megszerezhető pontért is. Baraja csapata védekezik odahaza a legjobban, csupán hat gólt kaptak tizenegy meccsen, ebben a tekintetben a legjobbak, még a Real Madridot is megelőzik, akik hetet kaptak eddig a Bernabeauban.

Ez a Valencia otthon egy gólra mindig jó, de a Sevillaban egynél többet nem érzek a Mestallaban, ebből kiindulva pedig nekem egy 1,30 -as szorzó is értékkel bír. Azt mondom otthon tartják a pontokat a denevérek, de minimum egy egységgel térhetnek nyugovóra.

Valencia - Sevilla: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp