Az NBA és a Boston Celtics legendája, Paul Pierce beleegyezett, hogy 1,4 millió dolláros bírságot fizet Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC), miután elmulasztotta nyilvánosságra hozni, hogy 244,000 dolláros összeget kapott az ethereumMax (eMax) kriptotoken népszerűsítésére.

Pierce-ről, valamint Floyd Mayweatherről és Kim Kardashianról a SEC egy per részeként megállapította, hogy félrevezették a befektetőket az eMax reklámozásával kapcsolatban, Kardashian pedig tavaly októberben egy 1,26 millió dolláros bírságot fizetett.

A SEC azért emelt vádat Pierce ellen, mert a Twitter-fiókján eMax tokeneket és kriptoeszközöket hirdetett, amelyeket hamis és félrevezető promóciós nyilatkozatoknak tekintettek.

Az egykori Celtics sztár több mint 244,000 dollár értékű eMax-ot kapott a token népszerűsítéséért. Pierce képeket közölt a Twitteren hatalmas EthereumMax részesedéseiről és nyereségéről, amelyekről kiderült, hogy sokkal alacsonyabbak, mint a képen szereplő összegek.

Nem Paul Pierce az egyetlen NBA-sztár, akinek problémái vannak a kriptopromócióval, hiszen a Golden State Warriors szupersztárja, Stephen Curry is részese az ellene és más sportcsillagok, például Tom Brady ellen indított pernek, amiért a mostanra már bebukott FTX kriptotőzsdét népszerűsítették.

A SEC elnöke, Gary Gensler kijelentette, hogy az 1,4 millió dolláros bírságnak emlékeztetőül kell szolgálnia minden híresség számára, hogy legyen óvatos, milyen kriptovalutát népszerűsít. Pierce-ről végül bebizonyosodott, hogy megsértette az amerikai SEC csalásellenes rendelkezéseit és anélkül, hogy megerősítette vagy tagadta volna a SEC megállapításait, az NBA-sztár beleegyezett, hogy 1,115 millió dolláros bírságot és körülbelül 240,000 dolláros kártérítést fizet. 

Emellett az NBA ikon beleegyezett abba is, hogy három évig nem népszerűsít semmilyen kriptoeszközt.

Borítókép: Shutterstock.com/Kathy Hutchins