Regionális kormányzati tisztviselők konferenciabeszélgetést tartottak, a zárt kapus mérkőzések lehetőségeiről.

Bréma városa közzétette a tárgyalás összefoglalóját, melyből kiderül, hogy a képviselők nagyrészt támogatják a német bajnokság folytatásának ötletét, és indokoltnak is tekintik, a megbeszélések jelenlegi állása szerint. Armin Laschet, a legnagyobb német állam, Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke úgy tűnik ugyancsak támogatja az elképzelést, feltéve, hogy a mérkőzések biztonságos és higiénikus módon lesznek megszervezve.

"Egy hétvége labdarúgással sokkal könnyebben elviselhető, mint labdarúgás nélkül" - nyilatkozta a Deutsche Wellének Markus Söder, bajor államfő, aki szintén pártolja a bajnokság folytatását.

Múlt héten a Bundesliga vezérigazgatója, Christian Seifert elmondta a New York Timesnak, hogy a liga jelenleg az újraindítás tervein dolgozik. Jelezte, hogy a meccseket zárt kapuk mögött fogják játszani, mind a 36 stadionban, lehetővé téve ezáltal a szezon befejezését június végéig.

Jens Spahn német egészségügyi miniszter támogatja a „szellem játékok” gondolatát, a Bild német újságnak téve nyilatkozatot, miszerint „a zárt kapus meccsek határozottan újra lehetségesek. A legfontosabb a fertőzési kockázat minimalizálása” - mondta, hozzátéve, hogy örömmel látná a normalitás visszaállítását  a futballszurkolók milliói számára, még ha mindez üres stadionokban is történne.

Enyhítené a német klubokra gyakorolt pénzügyi nyomást a bajnokság újraindítása, tekintve, hogy néhány jelentés szerint az első-, és másodosztály 36 csapatából 13-an állnak a pénzügyi összeomlás szélén, televíziós-, és szponzorbevétel hiányában. A Bundesliga jelenlegi négy legtehetősebb klubja (Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig és Bayer Leverkusen) már ígéretet is tett, miszerint 20 millió euróval támogatja a klubokat.

A német bajnokság eseményeire még nem, viszont az NFL Draftra már fogadhatunk, amit április 23-25. között bonyolítanak le, és számos lehetőség közül választhatunk. Emellett zajlik a PDC Home Tour dartsverseny-sorozat, melyre tippjátékot is szerveztünk, 32 ezer forintos nyereményalappal!

Bundesliga hírek és előzetesek!

Forrás: Sportbusiness

Borítókép: Fotó: Michael715/Shutterstock.com