Mark Kinget felfüggesztették, ezért nem vehet részt a World Snooker Tour (WST) eseményen egy folyamatban lévő vizsgálatnak köszönhetően, amely szabálytalan fogadási tevékenységről szóló jelentések miatt folyik.

A szóban forgó esetet, a 48 éves játékos február 13-i, Joe Perry elleni 4-0-ás vereségét, amely a Welsh Openen történt, a Profi Biliárd- és Snooker-világszövetség (WPBSA) jelenleg is vizsgálja.

Az irányító testület elnöke, Jason Ferguson kifejtette, hogy Kinget azonnali hatállyal eltiltották a versenyen való részvételtől és a versenyzéstől is.

A WPBSA így folytatta: 

A felfüggesztés a vizsgálat lezárásáig, illetve az esetleges későbbi vádemelésig, illetve annak elmaradásáig érvényben marad.

Az angol snooker játékosnak, aki a sportág világranglistáján az 57. helyen áll jelenleg, joga van fellebbezni a döntés ellen. Miután 1991-ben elérte a profi szintet, King 2003-ban a 11. helyre jutott  a világranglistán, egyetlen ranglista-címét pedig még 2016-ban szerezte az Észak-ír Openen.

King a 11. snooker játékos lett, akit a WPBSA 2022 októbere óta felfüggesztett mérkőzések manipulálásával kapcsolatos vádak miatt. Ezzel csatlakozik a korábbi tripla korona-győztes Yan Bingtao és Zhao Xintong, valamint Liang Wenbo, Lu Ning, Li Hang, Zhao Jianbo, Bai Langning, Chang Bingyu és Chen Zifan játékosokhoz.

Ugyanakkor 2013-ban Stephen Lee, a világranglista akkori 5. helyezettje 12 év eltiltást kapott hét mérkőzés megbundázásáért.

Borítókép: Shutterstock/Krerkrat