Az idei Australian Openig Jiri Lehecka még egy Grand Slam-meccset sem nyert, de most hármat is kipipált és az utolsó tizenhat között Felix Auger-Aliassime ellen játszhat.

Jiri Lehecka - széles 1
Negyeddöntős lesz Jiri Lehecka Melbourneben? (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO/Shutterstock.com)

Az elmúlt években a salakos Challenger-tornákon jeleskedő huszonegy éves csehországi játékos (ATP 71.) a tavaly kezdte el a rangos eseményeken a főtáblás szerepléseit, de mostanáig egyiken sem sikerült túljutni a nyitómeccsén. Mégis, az alacsonyabb rangú tornákon tanúsított folytonosságának köszönhetően, kijutott az idényzáró ifjúsági vb-re (Next Gen ATP Finalsra), ahol a döntőig meg sem állt, de Brandon Nakashima volt az, aki megszerezte végül a bajnoki címet. Alig pár nappal ezelőtt Aucklandban a nyolcaddöntőben az a Cameron Norrie állította meg, akinek vissza is vágott a Melbourne-i harmadik fordulóban öt játszmában, miután a tornát egy három szettes Borna Coric elleni hangzatos győzelemmel kezdte és egy négy szettes Christopher Eubanks ellenivel folytatta.

Az utolsó tizenhat között egy top 10-es játékos kell kiállnia, de látva Felix (ATP 7.) eddigi szerepléseit, nem esélytelen a továbbjutásra. Már a Vasek Pospisil elleni nyitókörében a kanadai játékos a vártnál többet, négy szettet harcolt, de a második fordulóban két szettes hátrányból kényszerült fordítania az Alex Molcannal játszott mérkőzését. A harmadik kört sem úszta meg szettvesztesség nélkül, végül négy játszmában búcsúztatta Francisco Cerundolot. Felix a tavalyi negyeddöntőjét egyenlítené egy siker esetén, de nem látszik csúcsformában és Lehecka kihasználhatja a helyzetet.

Ne feledd, hogy az Australian Openre megtett fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadás bajnokságán és megnövelt nyereményeket is bezsebelhetsz.

január 22., vasárnap

Tipp Szett hendikeppel Lehecka, Jiri +2.5 @ 1.48

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023.01.21., 08:38.