A ranglistán harminchat hellyel alacsonyabban helyezett Lorenzo Sonego, a hasonló kemény borításon 2020-ban Miami Masterset nyerő Hurbert Hurkacz terveit foszlatná a második fordulóban.

Lorenzo Sonego - széles 2
Képes lesz Lorenzo Sonego borítani a papírformát? (Fotó: Alison Liyanage/Shutterstock.com)

A már minden típusú borításon ATP bajnoki címmel rendelkező, huszonhét éves olasz játékos (ATP 47.) két Adelaideban elszenvedett vereséggel kezdte az idényt, de Daniil Medvedevtől és Jack Drapertől kikapni nem emészthetetlen bukások. Melbourneben viszont jobban teljesített a papíron alacsonyabb színvonalat képviselő Nuno Borges ellen, bár egy szettet tie-breakben elveszített. A tavalyi harmadik kör elérése jelentette Sonegonak az eddigi legjobb eredményét az ausztrál Grand Slamen és ennek egyenlítéséért azzal a Hurkacz-al mérkőzik meg, akit 4-2-re vezet az egymás elleni összecsapásokon (kemény borításokon 2-2). A két legutóbbi meccsen is ő győzedelmeskedett, ezek ugyancsak kemény játékfelületen zajlottak Bécsben 2020-ban és Metzben 2022-ben.

A huszonöt éves lengyel játékos (ATP 11.) a nyitókör megnyerésével egyenlítette legjobb Melbourne-i szereplését (2022, 2020) ami meglepőnek mondható ha arra gondolunk, hogy mégiscsak az élvonalba tartozik. Amúgy, a másik kemény pályás Grand Slamen, a US Openen sem teljesített eddig jobban. A lényeg számára most viszont az, hogy az AO-s rajtja jól sikerült és közel két óra játékidő után, szettvesztesség nélkül verte Pedro Martinezt. Hubert az idényt a United Cupon kezdte, ahol a Bublik és Wawrinka ellen szerzett győzelmei után, elbukott Matteo Berrettini és Taylor Fritz-el szemben is. Annak ellenére, hogy Hurkacz jelenti a magasabb színvonalat és esélyesebbnek vélik őt a továbbjutásra, ez a párosítás valahogy nem a legkényelmesebb számára és valószínűleg, nagyon meg lesz dolgoztatva Sonego által.

Ne feledd, hogy az Australian Openre megtett fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadás bajnokságán és megnövelt nyereményekben is részesülhetsz.

január 18., szerda

Tipp Szett hendikeppel Sonego, Lorenzo +2.5 @ 1.50

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.01.17., 06:45.