Dörzsölhetik a markukat a kazahsztáni torna rendezői, ugyanis álom-mérkőzések fognak lezajlani a torna utolsó előtti szakaszában. Míg a felső ágon Andrey Rublev - Stefanos Tsitsipas meccs lesz, az alsó ágon egy még ígéretesebb csemegére, Novak Djokovic - Daniil Medvedev összecsapásra kerül sor.

Novak Djokovic (Fotó: Marta Fernandez Jimenez / Shutterstock.com)

A szerb volt világelső a Wimbledon-győzelmét követően két és fél hónapot volt távol a pályától. A Laver Kupára visszatért, hogy ő is elbúcsúzzon egyik legnagyobb riválisától, Roger Federertől és Európa csapatának színeiben egy meccset nyert, egyet pedig veszített. Ezt követően, Tel-Avivba utazott ahol letarolt minden ellenállást és szettvesztesség nélkül nyerte a tornát. Ugyanabban az ütemben folytatta Asztanában is, ahol Novak (ATP 7.) mostanáig mindenkit szintén két játszmában búcsúztatott. A negyeddöntőben 6-4, 6-3-ra verte azt a Karen Khachanovot, aki a US Openen elődöntőzött. Következő meccsén azzal a Medvedevvel néz szembe, aki 2021-ben az amerikai Grand Slam döntőjében megtagadta tőle a Calendar Slamet (mind a négy rangos torna megnyerését ugyanabban az évben).

Daniilnak (ATP 4.) idén már nem ment úgy a játéka, mint a tavaly és ez főleg a kemény borításokon látszott. A tavaly 43 meccset nyert hasonló játékfelületeken, az idén pedig még 29-nél tart. A füves idény után a Los Cabosban szerzett bajnoki címmel tért vissza a "hardra", amit az eredményességének fokozatos csökkenése követett. Cincinnatiban még elérte az elődöntőt, de a US Openen már a negyedik fordulóban foszlottak szét címvédési álmai, majd Metzben már az első meccsén kikapott. Kazahsztánban azonban megrázta magát és ő is roppant meggyőzően, szettvesztesség nélkül jutott az utolsó négy közé. A negyeddöntőben egy dupla 6-1-es eredménnyel verte Roberto Bautista Agutot.

Djokovic és Medvedev tíz alkalommal találkoztak mostanáig és összesítve Novak 6-4-re, kemény borításon (Grand Slameken és ATP Touron) pedig 4-3-re vezet. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy az asztanaihoz hasonló fedett kemény pályákon a mérlegük 1-1. A legutóbbi összecsapásuk is hasonló környezetben zajlott a tavalyi párizsi Mastersen és akkor Novak 2-1-es szettarányban nyert. A már hét egymás után megnyert meccsnél tartó Djokovicot esélyesebbnek mutatják az oddsok, de a két hete tartó menetelése még neki is fárasztó lehetett és Daniil Kazahsztánban bizonyította, hogy nem az a játékos, akit rutinból kiejthet.

október 08., szombat

Tipp Játék hendikeppel Djokovic, Novak -2.5 @ 1.83

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.10.07., 21:17.