Több mint másfél év kihagyás után tért vissza Kei Nishikori júniusban és azóta már Challenger-tornát nyert, az amerikai ATP250-es tornán pedig a negyeddöntőben van.

Kei Nishikori 021
Kei Nishikori visszatérése óta csak döntő szettekben kapott ki. (Fotó: Rena Schild / Shutterstock.com)

Nem kellett sok idő a bemelegedésre a harminchárom éves japán játékosnak, mivel idei tizenkét meccséből tízet megnyert. Az atlantai tornáig nem volt a legacélosabb ellenfelekben része a Challenger-eseményeken, de az e heti szintugrása mostanáig gördülékeny volt, mivel két szettben győzte le Jordan Thompsont és a Ben Sheltont búcsúztató Juncheng Shangot. A világranglista 439. helyére visszaesett Keinek az utolsó nyolc között első élvonalú tesztben lesz része, mivel ellenfele a kilencedik helyet elfoglaló Taylor Fritz lesz és bár mindhárom eddigi összecsapásukon legyőzte az amerikai játékost, a legutóbbi ezek közül 2019-ben zajlott. Manapság Taylor egy teljesen más játékos.

Az idény első kemény pályás része óta viszont nem remekelt és az áprilisi Monte-Carlo-i Masters óta nem nyert három meccset egymás után. Az elvártnál gyengébb idei eredményessége ellenére, a huszonöt éves játékos februárban bajnoki címet szerzett hasonló kemény borításon Delray Beachben. Az atlantai tornát két szettes Yibing Wu elleni győzelemmel kezdte és nagy esélyes Nishikori ellen is. Bármennyire is bíztató Kei visszatérése, még nem volt része Fritz színvonalához hasonló ellenállásban és Taylor most nagyon sikeréhes lehet. Valószínű, hogy az egymás elleni mérlegen való szépítés-vágy is szelet fúj majd Fritz vitorlájába.

július 28., péntek

Tipp Játék hendikeppel Fritz, Taylor -3.5 @ 2.04

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 július 28. 9:40 UTC.