Az aucklandi nyolcaddöntők egyik érdekes mérkőzése a Pablo Carreno-Busta és honfitársa, David Ferrer közötti összecsapás.

Bár David Ferrer visszavonulni készül, az idény kezdetén fiatalabbnak, üdébbnek és harcolni vágyóbbnak tűnik mint amilyen a közelmúltban volt. A Hopman Kupán ismét bizonyította küzdőerejét, megverte Matthew Ebdent, Lucas Pouillet, és még a világranglista negyedik helyezettjét, Alexander Zverevet is komolyan megszorongatta mint ahogy az alábbi részletekben láthatjuk.

A már 36 éves játékos ennek ellenére kijelentette, hogy nem változtat döntésén és a madridi Masters-tornával befejezi pályafutását. Ha a tavalyi eredménytelenségére gondolunk, akkor nem meglepő a döntése, mivel a 124. helyig esett vissza a ranglistán. Így már selejtezők, nehéz sorsolások várhattak volna a szorgalmas Davidra. Addig is, Aucklandban különösebben ösztönzött, mivel a torna ötszörös bajnoka lehet a hétvégén egy sikeres futam esetén. A szorzók szerint, még a bukik is meghatódtak idei szerepléseitől, mert esélyesként indul a 24. helyen álló Carreno-Busta ellen, ami nem kis dolog ha Ferrer tavalyi visszaesésére gondolunk.

Carreno-Busta győz           2.18 Ferrer győz            1.68
Carreno-Busta 2-1-re nyer 5.00 Ferrer 2-1-re nyer 4.20
Játékok száma 18.5 Felett 1.23
Szettek száma 2.5 Felett    2.35

Pablo sincs életének legjobb formájában, hiszen a tavalyi US Open óta nem nyert meccset, de a 27 éves játékos mégis nagyobb ütőerőt képvisel jelen pillanatban. Habár a Hopman Kupán sem előzékenykedtek Ferrerrel a játékosok, mégis a torna bemutató jellegű volt. Az aucklandi torna viszont már az ATP-versenynaptár része és a színvonal más. Az egymás elleni mérkőzések mérlege, ami Ferrer fele dől 2-1-s összesítéssel, most nem feltétlenül befolyásoló tényező, mivel David már kétségkívül nem a régi. Ennek ellenére, érdemes megjegyezni, hogy a legutóbbi mérkőzésük hasonló borításon zajlott (Cincinnati 2017) és Ferrer nyerte 2-0-s szettarányban.

Az látszik, hogy Ferrer még mutatni akar valamit a madridi visszavonulása előtt, de az mindenképp meglepetésnek számítana ha a bukik papírformája igazolódna, még akkor is ha Carreno-Busta egyáltalán nem jeleskedik már jó ideje. Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy 2017-ben elődöntőt játszott a US Openen. A kérdés az, hogy Carreno-Busta mennyire tud jelen pillanatban sikeresen zárni több labdaváltásra kényszerülve labdameneteket. Mégis, ha Davidnak a Zverev elleni meccsére gondolunk, akkor egy hasonló játékkal sikeres lehet Pablo ellen főleg, hogy Ferrer Aucklandban a Robin Haase ellen szerzett győzelmével újra folytonosságot bizonyított. Carreno-Bustának nagyon figyelmesnek kell lennie, mert ellenfele felszabadultan fog játszani. Ezért várnivaló, hogy Ferrer játékában a támadóbb jelleg is nagyobb hangsúlyt kapjon. Az idei helyzetkép szerint még mindig elképzelhető, hogy a 36 éves spanyol játékos hibákba tud hajszolni egy nem teljerővel küzdő Pablót.

További kiemelt szerdai meccsek Aucklandból:

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.08. (11:12).