Marcos Giron mindkét eddigi Jeffrey John Wolf elleni meccsét nyerte, de az utóbbi időben a legyőzött jobban szerepelt nála, így az év eleji összecsapásukon fordulhat a kocka.

Marcos Giron - széles 1
Marcos Giron (Fotó: Bryan Pollard / Shutterstock.com)

Marcos (ATP 60.) a tavaly nem remekelt és 2018 óta először több meccset veszített legeredményesebb borításon (keményen), mint ahányat megnyert (18/17). A múlt héten Adelaideben kezdte el a 2023-as idényt, ahol a Richard Gasquet ellen aratott roppant szoros győzelme után, döntő szettben kikapott Alexei Popyrintól. Aucklandben sem változott a forgatókönyv és az amerikai játékosnak három játszmás küzdelemben volt része a nyitómeccsén Federico Coria ellen is, melyet a harmadik szett hosszabbításában nyert meg.

Fiatalabb honfitársának, JJ Wolfnak (ATP 66.) jobban ment játéka kemény játékfelületeken és a 2022-es mérlege 35 megnyert és 25 elveszített mérkőzésből áll. A tavalyi idény második kemény borítású időszakában negyeddöntőzött Washingtonban, elérte a harmadik fordulót a US Openen, majd Firenzében döntőt játszott. Az új idényt csak ezen a héten kezdte és máris egy értékes, két szettes győzelmet szerzett a legeredményesebb borításán Adrian Mannarino ellen.

Giron és Wolf eddigi két egymás elleni összecsapásai szintén kemény játékfelületen zajlottak, 2019-ben Clevelandben, 2021-ben pedig Cincinnatiben kerültek egymással szembe. Azóta viszont Marcos mintha visszaesett volna, JJ pedig fejlődött.

A cikk publikálásának időpontjában még nem voltak elérhető oddsok a mérkőzésre.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.