Fernando Verdasco és Pablo Carreno-Busta negyeddöntője Bastadban nagyon érdekes összecsapásnak ígérkezik. Két spanyoltól ezen a borításon nem is várható más. 

A két játékos hozzáértését ezen a játékfelületen az eddigi elért eredményeik is igazolják. Mindketten legtöbb tornagyőzelmüket salakon szerezték, még akkor is ha Carreno-Busta esetében a Challenger és ITF sikereit is be kell számítani, hogy ez igazolódjon. A régi közvélemény, miszerint a spanyolokat mindenki csak salakspecialistáknak bélyegezte, nem aktuális. A két negyeddöntős játékos is bebizonyította, hogy nagyon hamis manapság az elmélet. Az viszont tény, hogy a fortélyait általánosan nézve talán mindenkinél jobban ismerik. Nem kell elfelejteni, hogy Verdasco elődöntős volt az Ausztrál Openen (2009), negyeddöntős a Wimbledonon (2013) és US Openen (2009, 2010), Carreno-Busta pedig a tavaly az elődöntőig menetelt a US Openen. Pablo esetében azt is hozzá kell tenni, hogy az eddigi három ATP rangú tornagyőzelméből kettőt kemény borításon nyert. A 27 éves Busta a meccs esélyesebb játékosa a bukik szerint 1.78-s szorzóval. 

Pablo Carreno Busta (Fotó: Christian Bertrand / Shutterstock.com)

Verdasco 34 évesen már rég nem az a top 10-s játékos aki volt valamikor (2009), Carreno-Busta pedig jelenleg a 13. a világranglistán, ami lehet egy magyarázat a Verdasco 2.05-s szorzójára. A másik magyarázat az is lehet, hogy Verdasco elég hullámzó szerepléseket hoz össze mostanában. Néha legyőz még egy élvonalú játékost, de könnyen elbotlik egy elméletileg könnyebbnek vélt meccsen. Pontosan az a képessége, hogy alkalmanként még képes nagyot játszani a legjobb játékosok ellen, teszi kérdésessé az összecsapás kimenetelét. A harmadik magyarázat a szorzókra az is lehet, hogy az egymás elleni meccseken Carreno-Busta 3-1-re vezet. Fernando csak az első mérkőzésüket nyerte 2014-ben pontosan Bastadban, de a következő hárman még játszmát sem nyert ellenfelétől. Verdascot elég kellemes emlékek fűzik a svéd városhoz, mert 2013-ban és 2016-ban a döntőig jutott a tornán, aminek lehet némi mentális szerepe a meccsen. Talán képes ebből a tudatból plusz motivációt merítenie. Vonalat húzva, Fernando képviseli a nagyobb tűzerőt, de a stabilitás ellenfele pártján áll.

További néhány szorzó a meccsre:

  • Szettek száma: 2.5 Felett: 2.33, 2.5 Alatt: 1.60
  • Játékok száma: 19.5 Felett: 1.36, 19.5 Alatt: 3.10
  • Verdasco győzelem eredménye: 2-0: 3.45, 2-1: 4.80
  • Carreno-Busta győzelem eredménye: 2-0: 2.88, 2-1: 4.35
  • Összes Tiebreak: 0.5 Felett: 2.55, 0.5 Alatt: 1.50


Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.