Nem teljesített valami jól 2023-ban Daniel Evans az idény második kemény pályás időszakáig, Washingtonban mégis elkapta a fonalat és nyerte az ATP500-as torna bajnoki címét, amely a pályafutásának legértékesebb tornagyőzelmének számít.

Daniel Evans 007
Daniel Evans első ATP tornagyőzelmét is kemény borításon szerezte 2021-ben Melbourneben a Murray River Openen. (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)

A gyepről Atlantában váltott a kemény borításra a harminchárom éves brit játékos (ATP 21.), de már első meccsén kikapott. Úgy látszott, hogy Washingtonban sem fog sok időt tartózkodni, mivel Gregoire Barrere a nyitómeccsén döntő játszmára kényszerítette, azonban utána szettvesztesség nélkül suhant át a mezőnyön, többek között Frances Tiafoet és Grigor Dimitrovot verve. Az ünneplés nem tartott sokáig, a torontói Mastersen ismét első meccsén kapott ki, méghozzá két (hosszabbításos) játszmában a 141. helyen álló Gabriel Diallotól. Ezt a hideg zuhanyt Cincinnatiban feledtetné az a Lorenzo Musetti ellen, aki mindkét egymás elleni meccsükön legyőzte őt.

A szintén egy kezes fonákkal rendelkező, huszonegy éves olasz ifjú (ATP 19.) idén csak egy meccsel nyert többet, mint ahányat elveszített kemény borításokon (6/5) és a Wimbledon után salakon szerepelt a kanadai Mastersig. Torontoban Yoshihito Nishioka és Thanasi Kokkinakis legyőzése után, két sima játszmában kapott ki Daniil Medvedevtől. Lorenzo két győzelmét Evans ellen salakon szerezte Cagliariban 2021-ben valamint Barcelonában 2022-ben, és a bukmékerek oddsai szerint, esélyesebb továbbjutni Ohióban is. Mivel Evans Washington-i sikerét se nem előzte, se nem követte rendkívüli teljesítmény, egyesek csak elszigetelt fellángolásnak könyvelhetik el menetelését, mi azonban nem írjuk le a kemény borításon idén keveset játszó Musetti ellen. Ha Torontoban Daniel még a Washington-i győzelmének felhőjén volt, Cincinnatiban már ismét magas színvonalú játékot mutathat.

augusztus 15., kedd

Tipp Szett hendikeppel Evans, Daniel +1.5 @ 1.45

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 14. 5:30 UTC.